hamburger-icon

Kliker.info

Tužna vijest iz Posušja: Preminula čuvena travarka, časna sestra Ljubica Bernardica Kovač

Tužna vijest iz Posušja: Preminula čuvena travarka, časna sestra Ljubica Bernardica Kovač

06 Januara
16:06 2023

Preminula je Ljubica Bernardica Kovač u svojoj 84. godini. Ljubica Bernardica Kovač koja je više od 34 godine proučavala ljekovito bilje te izrađivala lijekove i preparate. Njeno ljekovito bilje poznato je širom Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Dragi naši, sa tugom u srcu i bolom u duši obavještavamo Vas da je naša časna blago u gospodinu preminula. Živjela je za sve nas i mi ćemo živjeti uspomenu na nju. Velika žena, veliki borac, veliko srce i duša. Veliko zbogom naša časna, moli se za nas i sve nas čuvaj iz okrilja našeg Gospodina”, navedeno je na stranici Bilje sestre Ljubice, gdje će obavijestiti i o vremenu i mjestu ukopa.

Sestra Ljubica Kovač rođena je 1939. u Posušju, Bosni i Hercegovini gdje je odrasla, a jedno je od 11-ero djece Petra, rođenog 1914., i Ruže, rođene 1918. Samostanu Družbe Kćeri Ljubavi Božje pridružila se 1956. godine. Sestrino ljekovito bilje bilo je poznato širom Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Početkom 80-ih godina roditelji časne sestre Ljubice Kovač teško su oboljeli – majka od Parkinsonove bolesti, a otac od teške anemije te je o njima preuzela brigu. Kongregacija redovnika dopustila je da bude uz roditelje dok potreba traje. Zahvaljujući njezinim čajnim mješavinama otac je živio još 12 godina, a majka još 15. Sestra Ljubica Kovač je 90-ih godina počela pripremati biljne preparate u kući u Posušju i za druge ljude koji su tražili njezinu pomoć. Bila je i suradnica u emisiji Hrvatskog katoličkog radija “Volim zeleno – ljekovito i začinsko bilje” od aprila do jula 2022. godine.

(Bljesak)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku