hamburger-icon

Kliker.info

Turski predsjednik Erdogan : “Zapad nije prijatelj, oni vole naftu, zlato, sukobe…”

Turski predsjednik Erdogan : “Zapad nije prijatelj, oni vole naftu, zlato, sukobe…”

29 Novembra
04:49 2014

erdogan3Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da Zapad izvlači korist iz konflikata na Bliskom Istoku, pod velom pružanja pomoći.”Otvoreno ću to reći, stranci vole naftu, zlato, dijamante i jeftinu radnu snagu islamskog sveta. Oni vole konflikte, borbe i svađe na Bliskom istoku. Vjerujte mi, oni nas ne vole. Oni izgledaju kao prijatelji, ali nam žele smrt i vole da vide kako naša djeca umiru”, istakao je Erdogan.

Erdogan je pozvao islamske zemlje da se ujedine kako bi riješile “najveću humanitarnu i političku krizu u svojoj istoriji”.

“Jedini uslovi da prevladamo krizu islamskog svijeta su jedinstvo, solidarnost i ujedinjenje. Vjerujte mi, možemo da riješimo svaki problem sve dok smo ujedinjeni”, rekao je predsjednik Turske, dodajući da ne treba računati na pomoć od Zapada.Odnosi između Turske i SAD su u posljednje vreme zategnuti po pitanju američke intervencije protiv džihadista iz Islamske grupe. Vašington insistira da Ankara uzme aktivnije učešće u toj borbi, što turske vlasti ne žele, dok istovremeno od američkih vlasti traže podršku u svrgavanju sirijskog predsjednika Bašara Asada. (Kliker.info-Tanjug)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku