hamburger-icon

Kliker.info

Tuga u Gacku : Danas sahrana oca i dvije kćerke

Tuga u Gacku : Danas sahrana oca i dvije kćerke

28 Novembra
05:52 2009

Sahrana Dragana Pješčića i njegove dvije maloljetne kćerke, koji su stradali zajedno u saobraćajnoj nesreći, obaviće se danas na seoskom groblju u Lipniku kod Gacka.Četrdesetsedmogodišnji radnik lokalne "Elektrodistribucije" i njegove kćerke Slađana i Dragana, koje su imale 17 i 16 godina, poginuli su u četvrtak veče na magistralnom putu Gacko – Bileća. Dragan se vraćao kući u selo s posla, a  djevojčice iz škole. Nesreća se dogodila nedaleko od njihovog sela, u mjestu Vrbica, kada je golf 2 koji je vozio nesrećni otac udario u radnu mašinu ult 160, kojom je upravljao Mlađo Zelenović (46).Policija je saopštila da je Dragan smrtno stradao na mjestu nesreće, a maloljetne kćerke su još davale znake života kada su došle ekipe Hitne pomoći, koje su ih prevezle u Opštu bolnicu Trebinje, međutim na putu do nje obje su preminule.Ova tragedija pogodila je sve stanovnike Gacka i istočne Hercegovine, ali najveći bol je u domu u kome je ostala supruga i majka nastradalih, kao i još dvoje djece, maloljetni sin i kćerka koja studira u Banjaluci.

Uviđaj ove teške saobraćajne nesreće izvršili su dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje Gordana Šalvarica, vještak saobraćajne struke, pripadnici Policijske stanice Gacko i krim-tehničari iz Centra javne bezbjednosti Trebinje, ali još nema zvaničnog saopštenja o uzrocima tragičnog udesa. Na mjestu nesreće okupio se veliki broj Draganovih prijatelja, rodbine i radnih kolega, koji su sa suzama i u nevjerici prisustvovali uviđaju.Nezvanično se saznaje da na radnoj mašini ultu nisu postojali svjetlosni signalni uređaji, koji su mogli upozoriti vozača golfa 2 da je ta mašina na putu. Takođe saznajemo da se radna mašina kretala u rikverc, a da se Pješčić kretao svojom kolovoznom trakom.Saobraćaj na dionici magistralnog puta od Gacka prema Avtovcu je u četvrtak veče bio potpuno obustavljen od 17 do 24 časa i preusmjeravan lokalnim putem preko sela Miholjače.Građani Gacka sa nevjericom pričaju o ovom tragičnom događaju, a stariji tvrde da ovakva tragedija odavno nije zadesila ovu malu hercegovačku opštinu. U ugostiteljskim objektima nema muzike, a iako nije proglašen dan žalosti, kompletna atmosfera u Gacku govori da je tako.

Vozač mašine u pritvoru                             Vozač ulta je pritvoren nakon saobraćajne nesreće kod Gacka u kojoj je poginulo troje lica. Prema nezvaničnim saznanjima, njegova mašina je u momentu sudara zakrčila kolovoznu traku kojom se kretao golf Dragana Pješčića iz Gacka. Ult je u momentu nesreće prekjuče oko 17 časova prebacivao teret sa jedne na drugu stranu puta. (Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku