hamburger-icon

Kliker.info

Truth Social u funkciji povratka na vlast : Trump pravi svoju društvenu mrežu

Truth Social u funkciji povratka na vlast : Trump pravi svoju društvenu mrežu

22 Oktobra
04:28 2021

Bivši američki predsjednik Donald Trump pokrenuće sopstvenu društvenu mrežu Truth (Istina) Social kojom će se “suprotstaviti velikim tehnološkim kompanijama Twitteru i Facebooku” jer su mu zabranili da ima naloge.

“Živimo u svijetu gdje su talibani prisutni na Twitteru, a vaš omiljen američki predsjednik je ušutkan. To je neprihvatljivo”, navodi se u Trumpovom saopštenju.

“Jedva čekam da objavim svoju prvu ISTINU na mrežu Truth Social i da se borim protiv velikih tehnoloških kompanija”, dodaje se.

Mrežu će osnovati Trumpova grupa za medije i tehnologiju (TMGT) i kompanija SPAC, navodi se u saopštenju za javnost koje su dostavile obe kompanije.

Probna verzija mreže bi trebalo da krene da radi narednog mjeseca, a u punom kapacitetu počinje da radi u prvom tromjesečju 2022. Nova kompanija takođe ima planove za uslugu pretplate za video sadržaje – zabavnog programa, vijesti, podcasta.

Twitter, Facebook i druge internet platforme zabranile su Trumpu da ima naloge poslije upada njegovih pristalica u Kongres 6. januara. To se desilo nakon što je Trump, tvrdeći da su izbori pokradeni, pozvao svoje pristalice da spriječe Kongres da potvrdi pobjedu Joea Bidena.

Trump je imao milione pratilaca na društvenim mrežama.

Poslije zabrane, pokrenuo je svoj blog Sa stola Donalda Trumpa koji je ugašen u junu ove godine. Kako su objasnili njegovi portparoli, blog je bio sporedan u odnosu na ostale Trumpove aktivnosti, dok su kritičari rekli da je bio slabo posjećen.

(Kliker.info-Glas Amerike)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku