hamburger-icon

Kliker.info

Trump za Time : “Izgleda da mi ne ide toliko loše, jer ja sam predsjednik, a Vi niste”

Trump za Time : “Izgleda da mi ne ide toliko loše, jer ja sam predsjednik, a Vi niste”

23 Marta
21:47 2017

Američki predsjednik Donald Trump je u intervjuu za magazin Time imao samo jedan odgovor na pitanje šta misli o vlastitoj vjerodostojnosti, pošto je novinaru rekao: “Izgleda da mi ne ide toliko loše, jer ja sam predsjednik, a Vi niste”.

Nakon pitanja o ugledu Bijele kuće i njegovoj povezanosti s obavještajnim službama, Trump je izbjegavao direktan odgovor i samo ponavljao da je “naslijedio nered”.

Prema Trumpovim riječima, taj nered uključuje situaciju sa Sjevernom Korejom i Bliskim istokom, situaciju u trgovini, kao i netačne državne statistike o zaposlenosti.

‘Rat’ s medijima još od kampanje

“Naslijedio sam nered s poslovima, uprkos statistikama… Znate, moje statistike su još bolje, ali to nisu prave statistike, jer imate milione ljudi koji ne mogu pronaći posao”, kazao je Trump, prenose agencije.

Kada ga je novinar upitao je li zabrinut da će sve nedokazane tvrdnje štetiti njegovoj vjerodostojnosti, Trump je odgovorio: “Navedite koja je tvrdnja netačna! Mislim, iskreno.”

Mediji su, zbog njegovog nekonvencionalnog ponašanja, o Trumpu pisali uglavnom kritički, a američki predsjednik nije im ostajao dužan.

Netrepeljivost između Trumpa i novinara počela je još za vrijme predsjedničke kampanje, kada su američki mediji kritizirali njegove stavove o gradnju zida na granici između SAD-a i Meksika i izjava o muslimanima.

Od tada traje “rat” Trumpa i medija, a u kritikama ponašanja američkog predsjednika najglasniji je u posljednje vrijeme bio njemački sedmičnjak Spiegel.

‘Spiegel’ ga uporedio s Neronom

Potaknuto potezima i ponašanjem predsjednika SAD-a na samom početku mandata, uredništvo Spiegela objavilo je tekst o ulozi i izazovu koji čeka Njemačku o međunarodnim previranjima koja slijede, ocijenivši da ono što Trump govori podsjeća na rimskog tiranina Nerona.

U tekstu se navodi kako se bliži situacija kada će se morati donijeti odluke, pa čak i ako moraju biti bolne.

“Njemačka mora ustati protiv 45. predsjednika SAD-a i njegove vlade. To je već dovoljno teško iz dva razloga: zato što smo od Amerikanaca originalno i dobili liberalnu demokratiju i zato što nije jasno kako će brutalni i žučni čovjek na drugoj strani reagirati na naš diplomatski pritisak”, navode urednici Spiegela.

(Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Pasmacku
    Pasmacku 24 Marta, 05:16

    Ti si bug – greska u izvornom kodu i sistemska greska americke demokratije. Sarlatan i pajac. Nadam se da neces ojaditi neduzne svojom ludom glavom.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku