hamburger-icon

Kliker.info

Trump proširio “crnu listu”, i Francuzi od sada na njoj : ” Moramo da budemo pametni, oprezni i jaki”

Trump proširio “crnu listu”, i Francuzi od sada na njoj : ” Moramo da budemo pametni, oprezni i jaki”

24 Jula
09:04 2016

donald-trumpKandidat za predsjednika SAD Donald Trump kaže da bi zemlje poput Francuske koje su pogođene terorizmom mogle da budu podvrgnute ekstremnoj imigracionoj kontroli.Kako je naveo Tramp, to bi bila jedna od mjera za spriječavanje terorističkih napada u SAD.

Na pitanje novinara teelvizijske mreže NBC  da li bi taj njegov prijedlog mogao da dovede do toga da samo malom broju ljudi iz Evrope bude dopušten ulazak u SAD, Trump je odgovorio: “Možda se i to dogodi. Moramo da budemo pametni, oprezni i jaki”, prenela je agencija AP.

Taj američki milijarder je prije nekoliko mjeseci predložio privremenu zabranu ulaska muslimana iz inostranstva u SAD i kritikovao administraciju predsjednika Baracka Obame zato što nastavlja da prima izbjeglice iz Sirije.

Trump je i u obraćanju učesnicima Nacionalne konvencije Republikanske stranke u četvrtak rekao da SAD “moraju odmah da zaustave imigraciju iz svake zemlje koja je ugrožena terorizmom dok se ne uvedu strože kontrole na granicama”, ali nije pomenuo ni muslimane, ni Siriju, Irak ili druge bliskoistočne zemlje, navodi AP.

On je u intervjuu NBC  ukazao na “specifične probleme” u Njemačkoj i Francuskoj, koje su posljednjih sedmica  bile pogođene terorističkim napadima.

Na konstataciju voditelja da su te zemlje ugrožene terorizmom, Trump je rekao: “Zaista jesu. I znate zašto? To je njihova krivica, zato što su dozvolili ljudima da dođu na njihovu teritoriju.”

On je zatim predložio “ekstremnu imigracionu kontrolu” i dodao: “Moramo da budemo oštri, moramo da imamo stroge standarde. Ako čovjek ne može da dokaže ono što mora da dokaže, neće ući u ovu zemlju.”

(Kliker.info-B92)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku