hamburger-icon

Kliker.info

Trump povukao prve poteze : “Opasna anti-policijska atmosfera u Americi je pogrešna. Trumpova administracija će joj stati na kraj”

Trump povukao prve poteze : “Opasna anti-policijska atmosfera u Americi je pogrešna. Trumpova administracija će joj stati na kraj”

21 Januara
08:02 2017

Novi američki predsjednik Donald Trump u petak je već povukao prve poteze na novoj funkciji, uputivši u senat svoje nominacije za članove kabineta i predloživši nacionalni dan patriotizma, objavio je njegov glasnogovornik.

Trump, koji je položio zakletvu u petak, također je potpisao zakon kojim se Jamesu Mattisu, umirovljenom generalu i njegovom kandidatu za ministra obrane, dopušta da stupi na tu funkciju, otkrio je glasnogovornik Sean Spicer.
Trumpova administracija je nakon inauguracije osudila “anti-policijsku atmosferu” u SAD-u te je u saopštenju pozvala na veći broj snaga sigurnosti i djelotvorniju policiju.

“Opasna anti-policijska atmosfera u Americi je pogrešna. Trumpova administracija će joj stati na kraj”, objavljeno je na službenoj stranici Bijele kuće nakon preuzimanja dužnosti novog predsjednika.

Dodaje se kako je Trump i dalje predan izgradnji zida na granici s Meksikom kako bi se zaustavila imigracija.
U saopštenju o obrambenoj politici Bijela kuća je nakon inauguracije objavila kako će nova administracija razvijati proturaketne sisteme kao zaštitu od Irana i Sjeverne Koreje.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku