hamburger-icon

Kliker.info

Trump optužio Hillary Clinton za korupciju : “Usavršila je “politike osobnog profita i pljačke”

Trump optužio Hillary Clinton za korupciju : “Usavršila je “politike osobnog profita i pljačke”

23 Juna
07:34 2016

clinttrump7Republkansk  predsjednički kandidat Donald Trump napao je svoju demokratsku suparnicu Hillary Clinton politički i osobno, optuživši je da je usavršila “politike osobnog profita i pljačke”.

U žestokom govoru u New Yorku, koji je Clintonina kampanja ocijenila “ludim” i “licemjernim”, Trump je ustvrdio da je bivša državna tajnica dio političkog establišmenta koji je prevario američke radnike putem loših trgovinskih sporazuma i ugrozio američku nacionalnu sigurnost.

U pokušaju da da zamah svojoj kampanji nakon što je smijenio njezinog vođu, Trump je nastojao prikazati Clinton kao neetičnog insajdera.

“Hillary Clinton mogla bi biti najkorumpiranija osoba koja želi postati predsjednicom SAD-a”, rekao je, optuživši je da je State Department vodila “kao privatni hedge fond”.

Ponovio je također optužbe da je odluke donosila pod utjecajem donacija Zakladi Clinton i povezanim humanitarnim organizacijama.

Clinton sve te optužbe odbacuje kao politički motivirano blaćenje.

State Department također ističe da ne postoje dokazi za korupciju, iako priznaje da je nekoliko donacija stranih vlada trebalo biti prijavljeno za provjeru a nije bilo, što je kršenje prisege da će biti etična koju je potpisala prije preuzimanja dužnosti.

Trump također tvrdi da je Clinton donosila loše političke odluke jer nije spriječila uspon Islamske države, izbjegla kaos u Libiji i zadržala stroge sankcije Iranu.

“Njezine odluke šire smrt, uništenje i terorizam što god dotakne”, rekao je.

Clinton je u utorak i sama kritizirala Trumpa, kazavši da bi njegov ulazak u Bijelu kuću bio katastrofa za američko gospodarstvo.

Zadnje ankete pokazuju da Clinton vodi pred Trumpom s 44,5 prema 35,5 posto glasova.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku