hamburger-icon

Kliker.info

Trump odbio da učestvuje u virtualnoj debati sa Bidenom

Trump odbio da učestvuje u virtualnoj debati sa Bidenom

08 Oktobra
15:54 2020

Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je obećao da neće učestvovati u debati s demokratskim kandidatom Joeom Bidenom sljedeće sedmice, nakon što su organizatori najavili da će se ona održati u virtualnom formatu zbog predsjednikove zaraženosti korona virusom.

„Neću voditi virtualnu raspravu s Bidenom“, rekao je Trump za Fox News, nekoliko trenutaka nakon što je Komisija za predsjedničke debate najavila promjene zbog toga što je Trump bio zaražen, prenijela je Anadolija.

Ovo je bacilo ozbiljne sumnje na to hoće li se događaj održati, čak iako su iz Bidenovog štaba obećali da će demokratski kandidat učestvovati u debati.

„Potpredsjednik Biden raduje se što će razgovarati direktno sa američkim narodom“, rekla je u saopštenju Kate Bedingfield, zamjenica menadžera Bidenove kampanje.

U saopštenju vanstranačke Komisije za predsjedničke debate navodi se potreba “da se zaštiti zdravlje i sigurnost svih uključenih u drugu predsjedničku debatu“.

Suočavanje trebalo biti održano u Miamiju

„Kandidati će učestvovati s odvojenih udaljenih lokacija, dok će ostali učesnici i moderator ostati u Miamiju“, naveli su iz komisije.

Objava je došla sedam dana prije nego što su se Biden i Trump trebali suočiti u Miamiju.

Trumpu je dijagnosticirana zaraza korona virusom prošlog četvrtka, ali je u utorak rekao da se raduje debati sa Bidenom na pozornici u Miamiju.

Biden je, pak, kazao da on i Trump “ne bi trebali voditi debatu“ sve dok je predsjednik pozitivan na COVID-19.

Ovo nije prva debata u kojoj kandidati ne bi bili u istoj prostoriji, jer je 1960. godine treća predsjednička debata između Richarda Nixona i Johna F. Kennedyja emitovana dok su dvojica kandidata bila na suprotnim obalama.

(Kliker.info-AJB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku