hamburger-icon

Kliker.info

Trump “objasnio” suštinu sporazuma : Zaustavljamo masovna ubijanja između Srbije i Kosova (VIDEO)

Trump “objasnio” suštinu sporazuma : Zaustavljamo masovna ubijanja između Srbije i Kosova (VIDEO)

20 Septembra
16:16 2020

Američki predsjednik Donald Trump u predizbornoj kampanji u Sjevernoj Karolini rekao je da će, možda, dobiti Nobelovu nagradu za mir, a u tom kontekstu pomenuo je i Kosovo, rekavši da njegova administracija uspjeva da zaustavi “masovna ubijanja” koja se već godinama dešavaju na tom prostoru.

“Zaustavljamo masovna ubijanja između Kosova i Srbije. Dugo su se ubijali, a sada će prestali”. Rekao sam im, prijatelji pridružite se, znate, stotinama godina su se ubijali…“, rekao je Trump, govoreći o tome kako je nominovan za Nobelovu nagradu za mir, a “lažni mediji” u SAD nisu o tome izvjestili u svojim emisijama.

Sedam poslanika Evropskog parlamenta predložilo je Donalda Trumpa za laureata Nobelove nagrade za mir i uputili su nacrt rezolucije kojom od Evropske komisije i Evropskog savjeta traže da podrže njihov predlog.

Ranije ovog mjeseca, Trampa je za Nobelovu nagradu za mir predložio i član norveškog parlamenta Kristijan Tibring-Gjede, izvjestili su američki mediji.

Tramp je drugu odvojenu nominaciju za Nobela za mir, a vlade Kosova i Srbije prvu, dobio na predlog Magnua Jakobsona, publiciste iz Švedske, koji je tri strane nominovao zbog sporazuma o ekonomskoj normalizaciji, potvrdio je na Twitteru specijalni izaslanik predsjednika Trumpa za mirovne pregovore Srbije i Kosova, Richard Grenell.

(Kliker.info-FoNet)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku