hamburger-icon

Kliker.info

Trump o smijenjenom direktoru FBI-a : ‘Tog bih foliranta najurio čak i da su mi u mom ministarstvu pravosuđa rekli da to ne činim’

Trump o smijenjenom direktoru FBI-a : ‘Tog bih foliranta najurio čak i da su mi u mom ministarstvu pravosuđa rekli da to ne činim’

11 Maja
22:51 2017

Vršitelj dužnosti direktora FBI-a Andrew McCabe u četvrtak je obećao da će Obavještajni odbor Senata  izvijestiti o bilo kakvom pokušaju uplitanja u istragu tog saveznog ureda o povezanosti Rusije i predsjedničke kampanje Donalda Trumpa 2016., javljaju agencije.

McCabe je kao vršitelj dužnosti stao na čelo FBI-a nakon što je predsjednik Trump nenadano u utorak smijenio bivšeg direktora Jamesa Comeyja. Senatski odbor također istražuje navodnu rusku umiješanost u američke predsjedničke izbore 2016.

Demokrati su u četvrtak u Senatu i službeno zatražili od ministarstva pravosuđa detalje o bilo kakvim dodatnim sredstvima koje je Comey mogao zatražiti u cilju istrage o mogućim vezama Rusije s Trumpovom predsjedničkom kampanjom.

Demokratski senator i član Obavještajnog odbora Senata ocijenio je da su ruski pokušaji miješanja u izbore u stranim zemljama na samom vrhu sigurnosnih prijetnji u svijetu.

– Direktna umiješanost Rusije u demokratske procese diljem svijeta predstavlja direktan napad i moramo zajednički raditi taj odbijemo taj napad, kazao je senator Mark Warner.

Rusija opetovano odbacuje sve navode o mogućoj umiješanosti u američke predsjedničke izbore.

Trump: ‘Dao bih mu otkaz u svakom slučaju’

U prvom opsežnijem javnom istupu nakon naprasne smjene Jamesa Comeyja, Donald Trump je rekao kako mu je Comey triput rekao da on osobno nije pod istragom, tokom jedne zajedničke večere te u sklopu dvaju telefonskih razgovora.

– Pitao sam ga: Ako je moguće, možete li mi dati do znanja jesam li pod istragom? Odgovorio mi je: Niste pod istragom, izjavio je Trump u intervjuu za NBC News, čiji su isječci objavljeni u četvrtak poslijepodne, a u cijelosti će biti emitiran u večernjim vijestima ove televizijske mreže.

– Bez obzira na preporuku ljudi iz Ministarstva pravosuđa, ja bih Comeyja ionako smijenio, dodao je Trump, čime je zapravo opovrgnuo službeno priopćenje Bijele kuće, prema kojem je smjenu obavio upravo na temelju preporuke glavnog državnog odvjetnika Jeffa Sessionsa, koji je ujedno i ministar pravosuđa, te njegova zamjenika Roda Rosensteina, koji je po funkciji neposredno nadređen direktoru FBI-a.

Trump je Comeyja tijekom intervjua nazvao folirantom koji je u FBI-u stvorio kaos.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku