hamburger-icon

Kliker.info

Trump o miješanju ruskih obavještajaca u izbore : Mislim da je to smiješno, to je još jedna izlika, ne vjerujem u to !

Trump o miješanju ruskih obavještajaca u izbore : Mislim da je to smiješno, to je još jedna izlika, ne vjerujem u to !

11 Decembra
22:53 2016

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump izjavio je u nedjelju kako ne vjeruje izvještajima  da su obavještajne agencije zaključile da je Rusija intervenirala na predsjedničkim izborima u njegovu korist.

“Mislim da je to smiješno. To je samo još jedna izlika. Ne vjerujem u to”, rekao je Trump u razgovoru za Fox News Sunday.  Novi predsjednik optužuje demokrate da su plasirali takve informacije u medije te da one nisu stigle od CIA-e.

Viši američki obavještajni dužnosnik rekao je da su agencije s “velikom sigurnošću” zaključile da  su ruski obavještajci izravno hakirali organizacije i čelnike Demokratske stranke, te da su to činili kako bi naštetili Hillary Clinton.

Trump se pita stoji li CIA iza izvještaja  koji sugeriraju da ga Moskva želi u Bijeloj kući.

John McCain i Lindsey Graham, dvoje istaknutih republikanaca zaduženih za vanjsku politiku u američkom Senatu, u nedjelju su se pridružili zabrinutosti demokratskih senatora zbog izvještaja o ruskoj intervenciji na izborima, istaknuvši kako to ne smije biti stranačko pitanje.

“Strani neprijatelji godinama usmjeravaju kibernetičke napade na američku fizičku, ekonomsku i vojnu infrastrukturu, kradući pritom naše intelektualno vlasništvo. Sada su cilj naše demokratske institucije”, saopštili i su demokratski senatori.

“Posljednji izvještaji  o ruskom miješanju u naše izbore trebala bi zabirnuti svakog Amerikanca”, kazali su oni.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku