hamburger-icon

Kliker.info

Trump na Twitteru : Učinio sam za Afroamerikance više od bilo kog predsjednika

Trump na Twitteru : Učinio sam za Afroamerikance više od bilo kog predsjednika

26 Februara
04:38 2019

Američki predsjednik Donald Trump smatra da ga je redatelj Spike Lee, u govoru prilikom prijema Oscara, “napao na rasnoj osnovi, iako je za Afroamerikance učinio više nego bilo koji dosadašnji predsjednik”.

Lee je iskoristio priliku da u govoru pozove Amerikance da razmišljaju o predsjedničkim izborima 2020. godine.

“Bilo bi dobro kad bi Spike Lee mogao čitati svoje bilješke ili još bolje: da bilješke uopće ne koristi, kada optužuje za rasizam vašeg predsjednika koji je učinio za Afroamerikance (reforma kaznenog pravosuđa, najmanji broj nezaposlenih u povijesti, smanjenje poreza itd.) više nego bilo koji drugi predsjednik”, poručio je Trump na Twitteru.

Lee je osvojio Oscara za najbolji adaptirani scenarij za svoju dramu BlacKkKlansman o bijelim supremacistima, podijelivši nagradu s tri koautora.

Govorio o dolasku robova

Redatelj u govoru na ceremoniji dodjele Oscara nije izravno spomenuo Trumpa, već je govorio o dolasku robova iz Afrike u SAD i povijesti svoje obitelji, rekavši da je “njegova prabaka bila ropkinja” prije nego je spomenuo i predstojeće predsjedničke izbore.

“Budimo svi na pravoj strani povijesti. Načinite moralni izbor između ljubavi i mržnje. Hajde da napravimo dobar izbor”, rekao je tom prilikom Lee.

Njegov film sadrži Trumpove snimke nakon nasilnih prosvjeda u Charlottesvilleu 2017. godine, prenosi AP.

Trump je raspirio rasne napetosti nakon incidenta na skupu bijelih nacionalista pod nazivom “Ujedinimo desnicu”.

Kada je jedan muškarac na sudionike protuprosvjeda uletio vozilom, jedna osoba je poginula, a više je ozlijeđeno. Trump je tada izjavio da su “obje strane” krive, nakon čega su neki takav njegov komentar razumjeli kao odbijanje osude rasizma, podsjeća američka agencija.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku