hamburger-icon

Kliker.info

Trgovinski rat Srbije i Hrvatske: Srbija uvela kontra mjere zabranila uvoz hrvatske robe!

Trgovinski rat Srbije i Hrvatske: Srbija uvela kontra mjere zabranila uvoz hrvatske robe!

24 Septembra
05:19 2015

granicnapolicija5Kamioni sa robom iz i za Hrvatsku biće zaustavljeni na svim prelazima, kao i brodovi na Savi. Isto važi i za strana vozila koja voze robu za i iz Hrvatske. To su kontramjere Vlade Srbije koje su nastupile na snagu u ponoć, javljaju srbijanski mediji.Kamioni sa robom iz i za Hrvatsku biće zaustavljeni na svim prelazima, kao i brodovi na Savi.

Isto važi i za strana vozila koja voze robu za i iz Hrvatske. To su kontramjere Vlade Srbije koje su nastupile na snagu u ponoć kao odgovor na jednostrane sankcije Hrvatske, koja je uslijed izbjegličke krize blokirala ulaz teretnih vozila is Srbije ka Hrvatskoj.To je potvrdio večeras i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stfanović.

Odnosi Srbije i Hrvatske su zategnuti zbog problema sa izbjeglicama. Hrvatski premijer Zoran Milanović je u svojim nastupima okrivio Srbiju da migrante usmjereva samo ka toj zemlji.

“Zemlje koje su najmanje ugrožene, kao Mađarska, izvode šou. Zašto? Za to će pred Bogom odgovarati. Srbiju ne prozivam, ali mogu joj poručiti da malo snizi ton i, kao što bi se u vicu reklo: ‘Šaraj malo, brate’. Šalji malo gore u Mađarsku i Rumuniju”, rekao je Milanović, prije dva dana.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u srijedu se obratio zvaničnicima Evropske unije, istakavši da je Hrvatska “agresivnim i neprihvatljivim merama pogodila naše nacionalne i vitalne ekonomske interese i snažno podrila regionalne odnose i stabilnost, imajući u vidu celokupan kontekst procesa regionalnog pomirenja, kao i otvorena i nerešena pitanja, koja još uvek postoje u našim bilateralnim odnosima”.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je rekao na isteku dana 23.septembra na graničnom prelau Batrovci da Hrvatska nije ispunila zahtjeve Srbije i da ekonomskom agresijom nanosi štetu privrednicima obje zemlje.Srbija je, kako kaže, primorana da uvede kontramjere. “Nismo zadovoljni time, nismo srećni, ali to su mere kojima štitimo svoju državnost”, poručio je Stefanović.

“Od ovog trenutka policija Srbije neće dozvoliti ulazak u Srbiju na svim graničnim prelazima nijednom teretnom vozilu sa hrvatskom robom, bez obzira na to da li su vozila iz Republike Hrvatske ili neke treće zemlje. Odmah počinje primena. Pored ovoga, vlada odlučuje od drugim potezima”, rekao je Stefanović.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku