hamburger-icon

Kliker.info

Trgovac oružjem iz Hrvatske : Zvonko Zubak kupio tvornicu eksploziva ‘Vitezit’

Trgovac oružjem iz Hrvatske : Zvonko Zubak kupio tvornicu eksploziva ‘Vitezit’

02 Februara
16:00 2021

Posrnula tvornica eksploziva u Vitezu ‘Vitezit’ prodana je kompaniji Winsley defence group u vlasništvu hrvatskog trgovca naoružanjem Zvonke Zubaka, piše Viteški.ba.

U prostorijama Općinskoga suda u Travniku u ponedjeljak je održana javna prodaja imovine stečajnog dužnika PS Vitezit iz Viteza, koji je zapošljavao više tisuća djelatnika i bio temelj razvoja ne samo BiH nego i cjelokupne regije, navodi portal.

Na javnoj prodaji za najvažniji dio poslovnog sustava Vitezit koji je u stečaju, Zubakova kompanija platila je nešto više od 5,5 milijuna eura.

Nakon javne prodaje, Winsley defence group iz Odžaka, koju je zastupao odvjetnik Ivica Dragun, postala je vlasnikom dijelova kompanije za proizvodnju nitrogloicerina, plastičnog eksploziva, ispitnoga poligona, strojeva i pogona, skladišta te drugih prostorija posrnulog Vitezita.

Zubakova kompanija postala je vlasnik Poslovnog sustava Vitezit nakon tri neuspješne prodaje.

Prema navodima portala, novi vlasnik Zvonko Zubak najavio je kako će u roku od 18 mjeseci ponovno pokrenuti proizvodnju, zaposliti gotovo 500 djelatnika i uložili 65 milijuna eura u poduzeće koje bi trebalo proizvoditi četiri tisuće tona baruta godišnje. Novi vlasnici također su najavili kako će prosječna plaća u toj kompaniji nakon pokretanja proizvodnje biti značajno iznad prosjeka u Federaciji BiH.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku