hamburger-icon

Kliker.info

Treći talas pandemije : Više od 11 miliona slučajeva Covida 19 u SAD, pandemija se širi brže nego ikada

Treći talas pandemije : Više od 11 miliona slučajeva Covida 19 u SAD, pandemija se širi brže nego ikada

16 Novembra
05:48 2020

U Sjedinjenim Državama registrovano je više od 11 miliona zaraženih od koronavirusa, a broj slučajeva porastao je za milion za manje od sedam  dana, prenosi AP.

Prema podacima Univerziteta Johns  Hopkins, Amerika je dostigla 11 miliona u nedjelju, a 10 miliona 9. novembra. Broj oboljelih dostigao je 11 miliona 300 dana nakon što je zabilježen  prvi slučaj u državi Vašington 20. januara.

Covid 19 sada se širi brže u SAD nego u bilo kojem drugom periodu od izbijanja pandemije.

Raste i broj preminulih, ali nije na tako visokom nivou kao tokom proljeća. Sedmodnevni prosjek u subotu je bio više od 1.080 dnevno, što je najmanje 30 odsto više nego prije dvije  sedmice 

Raste i broj hospitalizacija – više od 69.000 u subotu, prenosi Reuters  navodeći da je zemlju zahvatio treći talas pandemije.

Covid 19 je odnio više od 246.000 života u Americi. Širom svijeta, registrovano je više od 54 miliona slučajeva koronavirusa i najmanje 1,3 miliona žrtava. U SAD, u kojima živi oko 4 odsto svjetske populacije, registrovana je petina ukupnog broja registrovanih slučajeva.

Zbog novog širenja pandemije, američke države ponovo uvode restrikcije na rad biznisa i na socijalna okupljanja, kao i obavezno nošenje maski. Guverneri takođe apeluju na građane da ostaju kod kuće što je više moguće.

Najteže je pogođen srednji zapad, ako se se uzme u obzir broj slučajeva po glavi stanovnika. Pet najteže pogođenih država su Sjeverna i Južna Dakota, Wisconsin, Iowa  i Nebraska.

(Kliker.info-Glas Amerike)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku