hamburger-icon

Kliker.info

Traži poštivanje procedure : Komšić sutra ne očekuje smjenu Suljagića i Matanovića !?

Traži poštivanje procedure : Komšić sutra ne očekuje smjenu Suljagića i Matanovića !?

23 Novembra
14:51 2015

Komsicy8881Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH neće se naći smjena ministara i zamjenika ministara Demokratske fronte u Vijeću ministara, smatraju iz ove stranke, piše Patrija.

Radi se o najavljenoj smjeni Slavka Matanovića, ministra u Ministarstvu komunikacija i prometa BiH i Emira Suljagića, zamjenika ministra u Ministarstvu odbrane BiH Emira Suljagića

Željko Komšić, predsjednik DF-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, rekao je danas novinarima u Sarajevu da nije dobio, ali da je vidio fotokopiranu odluku Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o smijeni ministra i zamjenika ministra iz DF-a u Vijeću ministara BiH.

– Nisam dobio zvaničnu odluku, ni obrazloženje. Sve je to, ako se odvija po proceduri legitimno. Dakle, nova parlamentarna većina ima na to pravo. Ono na šta ja aludiram jeste da ispoštuju procedure – rekao je Komšić.

Ta procedura bila bi da se najprije državni premijer Denis Zvizdić obrati poslanicima i obrazloži zahtjev za smjenu.  Tek nakon toga izvještaja premijera Zvizdića, na narednoj sjednici Parlamenta došlo bi do regularne smjene. Svako drugačije rješenje značilo bi kršenje procedura i bilo bi nelegitimno, smatra Komšić.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku