hamburger-icon

Kliker.info

“Travnati” kolačići : U Koloradu problemi s marihuanom u hrani

“Travnati” kolačići : U Koloradu problemi s marihuanom u hrani

01 Maja
07:48 2014

U američkoj saveznoj državi Kolorado nakon legalizacije marihuane sve više ljudi je počelo da je koristi u prehrambenim proizvodima zbog čega se pojavio problem korisnika koji ne mogu da odrede koliko takve hrane mogu bezbjedno pojesti. Predstavnici proizvođača, zdravstveni zvaničnici i državni regulatori danas se sastaju kako bi preradili propise Kolorada o jestivim stvarima od marihuane, odnosno o marihuani u hrani i pićima.

– U osnovi, pokušavamo da smislimo kako da odredimu razumnu koncentraciju Te-Ha-Cea ili količinu u jestivim proizvodima u srazmjeri s bezbjednom veličinom proizvoda – rekao je George Sam Vang iz Dječije bolnice, pedijatar koji je liječio djecu koja su se razboljela poslije unosa hrane s marihuanom.Hrana s marihuanom počela je masovno da se proizvodi u Koloradu otkako je ta savezna država legalizovala marihuanu prošle godine.Neki jedu hranu s marihuanom zbog zdravstvnih briga oko pušenja.

Takođe, tu su brojni posjetioci iz drugih država kojim ne mogu da nađu hotel koji dozvoljava pušenje. Često zbog neiskustva mnogi prebrzo pojedu preveliku količnu marihuane što može imati smrtonosne  posljedice.Kolorado je već ograničio količinu THC-a, glavne psihoaktivne supstance u marihuani, u jestivim priozvodima na 10 miligrama po porciji s maksimalih 10 porcija u paketu, pri čemu 10 miligrama THC-a otprilike odgovora količini droge u jednom džointu srednje veličine.Jedan student poginuo je prošlog mjeseca pošto je skočio s balkona nakon što je pojeo šest puta više od preporučene količine kolača s marihuanom, a ranije ovog mjeseca, jedan muškarac je ubio svoju suprugu pošto je jeo slatkiše s marihuanom, mada policija navodi da je koristio i druge droge. (Kliker.info-Beta)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku