hamburger-icon

Kliker.info

Totalna blamaža kompanije : Putnik prisilno udaljen iz aviona tužit će United Airlines (Video)

Totalna blamaža kompanije : Putnik prisilno udaljen iz aviona tužit će United Airlines (Video)

14 Aprila
07:36 2017

Pravni zastupnik doktora Davida Daoa, koji je prisilno udaljen iz aviona United Airlines, najavio je tužbu protiv te kompanije zbog povreda koje je Dao pretrpio.

Advokat Thomas Demetrio tvrdi da kompanija zlostavlja putnike već duže vrijeme, i da će ih tužiti u ime doktora, koji će zbog slomljenog nosa i dva izbijena zuba morati na operaciju.

Incident se dogodio u nedjelju kada je Dao odbio da ustane sa sjedišta u avionu United Airlinesa, na letu Chicago Louisville koji je bio prebukiran.Snimak mobilnim telefonom pokazuje da su Daoa, koji ima povrede po licu, tri policajca prisilno izvukla iz aviona United Airlinesa, na aerodromu O'Hare u Chicagu.

Dao je bio jedan od četvoro putnika koji su morali da napuste avion kako bi zaposleni u kompaniji mogli da se ukrcaju.Navodno je odabran nasumično, nakon što su putnici odbili ponudu Uniteda da se ukrcaju na kasniji let za Louisville.

Generalni direktor United Airlines rekao je u srijedu da ta aviokompanija više neće uz pomoć policije nasilno izbacivati putnika iz prekrcanih aviona nakon što je objava snimke brutalnog postupka prema putniku u Chicagu izazvala zgražanje u svijetu.

Američki propisi dozvoljavaju kompanijama da prodaju više karata nego što imaju sjedala i sada Uprava za prevoz proučava je li United Airlines poštivao sve odredbe.

(Kliker.info-AJB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku