hamburger-icon

Kliker.info

Torbe na pregled : Zaštitari u Dubrovniku brane ljudima da ulaze na plažu s hranom i pićem

Torbe na pregled : Zaštitari u Dubrovniku brane ljudima da ulaze na plažu s hranom i pićem

15 Jula
23:20 2017

Domaćima  je zbog navale turista sve teže do mora. Drastičan primjer stiže iz Dubrovnika, gdje građani ne mogu bez problema na najpoznatiju plažu Banje.

Koncesionar je postavio zaštitare koji kupačima pregledavaju stvari na ulasku na plažu. Iako koncesionar tvrdi da to rade kako bi se spriječilo unošenje alkohola, neki kupači tvrde da im je oduziman i, primjerice, čips.

“To je čisto iz preventivnih razloga, budući da dosta stranaca zna unijeti staklene boce votke, pive i tako, a mi odgovaramo za svaku osobu koja se nalazi na našoj plaži. Želimo sprječiti da dođe do pijanstva, lomljenja, to je jedini razlog zbog kojeg se pregledavaju torbe”, objasnila je za RTL Antonela Topuzović, glasnogovornica koncesionara na plaži Banje.

Što smiju, a što ne smiju?

Koncesionar na plaži uredno prodaje alkohol. Na oba i jedina dva ulaza na plažu, postavio je table koja generalno zabranjuju unošenje hrane i pića. Građani su zbunjeni su jer ne znaju ima li koncesionar na to pravo.

“Što opće smiju, a što ne smiju? Idemo na plažu, govori nam se da ne smijemo nosit hranu na plažu, pretresaju se burse pri ulasku na plažu, hoćemo poći na noćno kupanje, a plaža je zaključana, i onda ne znamo je li to ok ili nije ok”, požalila se jedna građanka.

“Takva razina zadiranja u privatne svrhe nije prihvatljiva, dakle koncesionar nema u nikakvom segmentu pravo ograničiti nekoga u nekakvim konzumnim stvarima koje bi unosio. Dakle sam takav način nije opravdan bilo kakvim ugovorom o koncesiji”, kazao je za RTL Ivo Klaić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku.

“Pogledao sam svih 10 koncesija koje su izdane na dubrovačkom području, i u svima njima vrlo jasno stoji isti stavak, koji kaže da koncesionar ne smije onemogućiti niti ometati bilo koje korištenje javnog pomorskog dobra”, objasnio je Marko Giljača, županijski vijećnik liste Srđ je grad.

Kratko i jasno – na dubrovačke plaže smijete doći i s paštetom i radlerom i čipsom…, slobodno i bez da vas itko pretresa ili onemogućuje prolaz do pomorskog dobra.

(Kliker.info-Index)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku