hamburger-icon

Kliker.info

Topuzom po glavi : U Sarajevu napadnut Eli Tauber

Topuzom po glavi : U Sarajevu napadnut Eli Tauber

22 Marta
22:24 2015

Eli_Tauber21Savjetnik za kulturu i vjeru Jevrejske zajednice Bosne i Hercegovine Eli Tauber napadnut je sinoć oko 18 sati u sinoć u ugostiteljskom objektu Wiener Cafe koji se nalazi u sarajevskoj ulici Veliki Čurčiluk u Sarajevu .Nepoznati napadač Tauberu je nanio povrede na glavi koristeći uteg na lancu.

“Sjedio sam sa poslovnim partnerima kada je nepoznati muškarac krenuo prema meni. Nisam ga odmah vidio jer sam bio okrenut leđima. Zamahnuo je utegom koji je bio zakačen za neki lanac. Prvi put je promašio i zakačio je moje rame. Drugi put je ponovo zamahnuo, ali sam se uspio izmaći tako da je teg samo okrznuo moju glavu. Ipak, imam četiri kopče na glavi. Da me je pogodio kako je namjeravao ostao bih mrtav na mjestu. Srećom sam preživio”, kazao je Tauber te dodao da  se očigledno radi o pokušaju ubistva .

U  sarajevskoj policiji su  portal Klix   potvrdili da je Tuber napadnut kao i da je napad nepoznatog počinioca zaveden kao prekršaj o javnom redu i miru. Prema istom izvioru napadnuti tvrdi da je njegovog  napadača vidjelo nekoliko osoba te očekuje da će ga policija ubrzo identifikovati. U tome bi svakako trebao pomoći i snimak videonadzora koji je zabilježio cijeli događaj.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku