hamburger-icon

Kliker.info

Tomislavgrad: Desetak huligana puštalo plin iz boce i divljalo pred džamijom

Tomislavgrad: Desetak huligana puštalo plin iz boce i divljalo pred džamijom

15 Augusta
16:06 2015

boca4Na ulazu u džamiju u mjestu Omerovići, u opštini Tomislavgrad, jutros je desetak mladića postavilo plinsku bocu i pustilo plin, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona.Policiji je prijavljeno da su se u 5:30 sati mladići, raspoređeni u dva automobila, dovezli do džamije, iznijeli plinsku bocu iz vozila, postavili je pred ulaz u dvorište džamije, te pustili plin, piše Srna.

Nakon toga su, uz galamu i psovke, flašom razbili staklo na vozilu “passat”, a zatim i su se uputili prema osobi čiji su inicijali Z.Đ. , koji se, vidjevši da mu grupa mladića upućuje psovke, zatvorio u štalu.

Mladići su zatim komadom drveta razbili vjetrobransko staklo na teretnom vozilu “mercedes”, u vlasništvu osobe čiji su inicijali Z.Đ, koje je bilo parkirano uz štalu, dodaje se u saopštenju.

Kad se okuplio više mještana sela Omerovići, grupa mladića se udaljila u pravcu magistralnog puta Tomislavgrad – Posušje, a prije izlaska na magistralni put jedan od njih je flašom razbio prozor na prizemlju porodične kuće u vlasništvu osobe čiji su inicijali A.R.Počinioci ovih krivičnih djela su se zatim udaljili u pravcu Posušja.Istraga je u toku.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku