hamburger-icon

Kliker.info

Tomislav Nikolić : Sa Izetbegovićem sam dogovorio posjetu na jesen i tome se unaprijed radujem !

Tomislav Nikolić : Sa Izetbegovićem sam dogovorio posjetu na jesen i tome se unaprijed radujem !

29 Maja
16:52 2016

GrobarPredsjednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas u Sarajevu kako će “rado doputovati u službenu posjetu BiH” na poziv Predsjedništva BiH.On je podsjetio kako mu je iz Predsjedništva BiH, prošle godine, pred njegovu posjetu BiH stigao “ultimativan zahtjev” da svoju posjetu odgodi jer mu se “ne može garantovati sigurnost”.

– Ja sam uvijek voljan doći u zvaničnu posjetu BiH. Tada mi nije garantovana sigurnost. Sa Izetbegovićem sam dogovorio posjetu na jesen i tome se unaprijed radujem, rekao je Nikolić.

On je podsjetio na 11. juli prošle godine kada je u Srebrenici na obilježavanju 20. godišnjice srebreničkog genocida napadnut srbijanski premijer Aleksandar Vučić.

– Nadam se da se nigdje u svijetu neće desiti nekome da doživi tako nešto, to je za nas bio šok. Izašli smo iz toga ne kvareći odnose sa BiH, prebacujući to na grupu ekstremista, ali to nije opravdanje za domaćina. Vučić nije bio običan gost u Srebrenici koji je došao na obilježavanje koje je vrlo važno: žrtve su bile Bošnjaci, ali počinioci bili Srbi i trebala je hrabrost doći tu. To u našem narodu nije zabilježeno. Ja ću doći sigurno, a na Predsjedništvu BiH je da li će poziv ostati. Doći ću sa radošću jer je to i za vas novinare znak da je između Srbije i BiH sve uredu, kao što jeste, ali će Srbija uvijek brinuti i o Republici Srpskoj, zaključio je Nikolić.

(Kliker.nfo-

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku