hamburger-icon

Kliker.info

Tomislav Nikolić opet sanja Veliku Srbiju : Nadam se da će Srbija i RS jednog dana biti isto !

Tomislav Nikolić opet sanja Veliku Srbiju : Nadam se da će Srbija i RS jednog dana biti isto !

26 Maja
22:53 2017

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović, te predsjednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić obišli su danas radove na mostu Bratoljub između Bratunca i Ljubovije, piše Patria.

Delegacije Srbije i RS-a istakle su da su uvjereni kako će most preko Drine biti završen do avgusta i stavljen u funkciju.

Dodik, Vučić i Nikolić su po ko zna koji put ponovili tezu o neraskidivoj vezi srpskog naroda koji je podijeljen samo rijekom Drinom.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić otišao je i korak dalje, pa je kazao kako se nada da će Srbija i RS jednog dana biti isto

– Na svu sreću, još uvijek ne hapse Srbe za izrečene želje – rekao je Nikolić novinarima poslije obilaska radova na mostu, te je istakao da je ponosan što konačno i u Srbiji i u RS konačno postoje rukovodstva koja misle na oba dijela srpskog naroda istovremeno, piše Fonet, prenosi Danas.

Nikolić je naglasio da je, što se Srbije tiče, njoj RS jedan dio koji želi da razvija, zajedno sa svim ostalim dijelovima, a da se nada da će se ostvariti želja svih građana Srbije i RS, koja je poznata i javno izrečena više puta.

On je konstatovao da je RS u BiH, i Srbija to poštuje, “ali Srbija ima obavezu, a ne pravo da sarađuje sa RS i sa njom će se povezivati”.

– Srbija i RS teškom mukom, uz mnogo napora, otpora i protivljenja grade svoju zajedničku budućnost – ukazao je Nikolić.

On je istakao da se Evropa ujedinjuje, i u svijetu se mnoge države raduju nekakvim savezima i organizacijama da bi ostvarili svoje ciljeve, a “ovdje jedan narod podijeljen za sada Drinom ima muka da dokaže da sve što rade u Srbiji ima utjecaja na RS i sve što rade u RS ima utjecaja na Srbiju”.

– Želja našeg naroda i u Beogradu, Pirotu, Kragujevcu, ne samo ovdje, je da se povežemo potpuno. I mi ćemo se povezivati – poručio je Nikolić, i dodao da se u Srbiji pravi političari rukovode željama svog naroda.

Dodik je novinarima rekao da je RS zagledana u Srbiju, raduje se snazi Srbije, njenom ekonomskom i svakom drugom jačanju.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku