hamburger-icon

Kliker.info

Tomislav Nikolić izviždan na Gazimestanu: ‘Tomo , Šiptaru, izdao si Kosovo !'(VIDEO)

Tomislav Nikolić izviždan na Gazimestanu: ‘Tomo , Šiptaru, izdao si Kosovo !'(VIDEO)

29 Juna
05:20 2014

TomaGaz31Govor predsjednika Srbije Tomslava Nikolića pred Spomenikom palim srpskim junacima na Gazimestanu, prekinut je zbog uvredljivog skandiranja dijela prisutnih.Veća grupa mladih prekinula je govor Nikolića uzvicima “Izdali ste Kosovo”, “Tomo šiptaru”, “Vuline šiptaru”. Istovremeno, druga grupa građana aplaudirala je predsjedniku uz povike “Živeo Tomislav Nikolić”, “Živela Srbija”.Nikolić je u više navrata pokušao da smiri situaciju riječima “Svi smo mi Srbi”. No, zbog burnih protesta, skandiranja i zvižduka, morao je prekinuti govor.

Nikolić je nakon polaganja vijenca na spomen obiljžje kosovskim junacima na Gazimestanu poručio da će Srbija i dalje nastaviti da se bori za svoju svetu zemlju i pregovarati sa svima, dok su mu ekstremne grupe zviždale i dobacivale te je Nikolić u jednom trenutku završio govor.On je, na obilježavanju Vidovdana, rekao da je Gazimestan sveta zemlja, da je tu prije 625 godina vođena odlučujuća bitka, kad su se kosovski junaci borili za slobodu svoje kuće i nejači.Nikolić je rekao da je na tom mjestu pristojnije da se ćuti, ali da ipak mora da kaže da će Srbija nastaviti svoju borbu i pregovarati sa svima.”Srbija je odlučila -pregovaraće do kraja sa svima”, istakao je Nilkolić.

Predsjednik Srbije je poručio onima koji su zviždali i dovikivali mu da je izdajnik da su se 1389. godine posvađani srpski velikaši tu okupili kako bi se zajedno borili protiv silnog Osmanskoj carstva.On je pripadnike tih grupa, među kojima su se mogla vidjeti obilježja Obraza i drugih organizacija, poručio da su bezumnici i da tako samo pokazuju kako se još uvijek na Kosovu međusobno svađamo.”Da su tako zviždali Lazaru kada ih je pozvao u boj, vi danas ne biste imali gde da dođete”, rekao je Nikolić.”Samo da ne dozvolimo da bude više sahranjenih kosovskih junaka, nego živih na Kosovu” istakao je Nikolić.Nikolić je prije toga u svom govoru rekao da se danas na tom prostoru žive komšije Albanci koji tu grade kuće i obrađuju imanje i poželio im sreću, ali i poručio da treba da znaju da grade na srpskoj zemlji.

“Sve što izgrade neka im ostane za večito, ali da znaju da grade na srpskoj zemlji”, naglasio je Nikolić.On je takođe poručio onima koji su zviždali i bacali sitne predmete ka govornici rekao da će sutra kada ih djeca budu pitala šta su radili, reći da su nazivali izdajnicima one koji su pokušavali da pomognu i da će ih zato biti sramota.”Vi ćete najbolje da spasavate Kosovo i Metohiju? Izvikaćete se i onda otići kući”, rekao je Nikolić.Pored Nikolića je u jednom trenutku pala petarda i on je zatim rekao da je sramota šta se radi kod spomen obležja kosovskim junacima i da “im oprašta jer ne znaju šta rade”. On je govor završio obraćanjem Amfilohiju, rekavši da im oprašta jer sve su to srpska djeca.Pojedini pripadnici grupa su uzvikivali ime Vojislava Šešelja i “Izdali ste Kosovo”, ali je uprkos svemu tome što se dogodilo Nikolić prilikom dolaska dobio aplauz i prisustvovao parastosu koji su služili mitropoliti crnogorsko-primorski Amfilohije, vladika raško-prizrenski Teodosije i vladika vranjski Pahomije.

Prisustvovali su i ministar pravde Nikola Selaković, ministar za rad Aleksandar Vulin, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i predstavnici Srba sa Kosova.Prije govora predsjednika Srbije vladika Amfilohije je pozvao Srbe i Albance na KiM da nastave da žive zajedno i da sve bratime s ljubavlju i nazvao bezumnim zviždanje i negodovanje na Gazimestanu tokom govora predsjednika Srbije.Nikolić je stigao danas na Gazimestan, a onda će u Gračanici prisustvovati otkrivanju spomenika Milošu Obiliću i razgovarati sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.Skupština opštine Gračanica odlučila je da spomenik srpskom junaku Milošu Obiliću, koji je 1999. godine srušen u Obiliću, bude postavljen na mjestu na kojem je bio mozaik sa likom kraljice Simonide, na kružnom toku u centru te opštine.Prethodno je povodom Vidovdana predsjednik Srbije položio vijenac u Kruševcu. (Kliker.info-B92)

Podijeli

Jedan komentar

 1. VIDOVDANKA
  VIDOVDANKA 30 Juna, 07:05

  TOMA NIKOLIC NE MOZE BITI VECI IZDAJNIK OD NJEGOVIH PRETHODNIKA
  ON SAMO IDE UTRASIRANIM PUTEM KOJE SU MU U NASLEDJE OSTAVILE PREDHODNE VLASTI !

  E, Srbi, Srbi…. Opametite se. Samo vi jedni drugima oci vadite i na taj nacin je neprijatelj Srbije postigao cilj. Zavadi pa vladaj. Dok se vi medjusobno krvite, Siptari vam se smeju iza ledja i sve ostale krvopije i krvozednici. Davno je porucio Sveti Sava : Samo sloga Srbina Spasava! Ili pouka dr. Arcibalda Rajsa : Cujte Srbi cuvajte se sebe! Siptari su slozni, Hrvati su slozni itd , i svi oni i udaraju na srbsko prokletstvo tradicionalnu srbsku neslogu. Oni velicaju i svoje ratzne zlocinace, a mni i svoje najkvalitetnije i najbolje ljude sikaniramo. Razume one koji su dobili novac od stranaca da to rade, oni su izdajnici , ali ne razumem one koji se ne bore protiv toga. Cak i jedan jedini glas protivljenja toj srbkoj neslozi , mogao bi daleko da se cuje. Kao planinski odjek, ako bi hteli da ga cujemo. A tp je odjek izgovorenih reci Sv. Save : Samo sloga Srbina spasava ! A sto se tice izdajnika , njih ce istorija izloziti javno pokoljenjima da dok kje sveta i veka crnog obraza budu izlozeni na stubu srama. Nije Tomislav Nikolic kriv, sto je nasledio politiku predhodnika . To je kao da su pravili put kroz nepregledne planine i krenuli jednim pravcem, e sad se treba vratiti unazad i praviti nove puteve. Nikolic samo ide putem koju su mu ” UTRASIRALE PRETHODNE VLASTI” . Urazumite se, ne moze on preko noci resiti probleme svih njegovih predhodnika. Dozvolili ste da vam na funkcijama rukovodecim mestima u Srbiji budu Crnogorci, koji su prvi priznali Nezavisno Kosovo. Ne moze Toma biti veci izdajnik od Vuka i ” CRNOGORKE” Danice Draskovic ! A oni su vam bili na vlasti, oni su surovali sa Amerima. Amerika podrzava Siptare. Siptari sve vise primaju katolicku veru. I Imbrahim Rugova je umro kao Katolik Petar! A i sami ste doprineli belom kugom. Siptari imaju po desetoro dece i vise, a vi jedno il nijedno. A stara poslovica kaze. cije stado onog i livada …. Razmislite, pre osude ma koga….

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku