hamburger-icon

Kliker.info

Todorić o kupovini Mercatora : Govore da ću sve uništiti, a napravit ćemo čudo

Todorić o kupovini Mercatora : Govore da ću sve uništiti, a napravit ćemo čudo

29 Juna
06:00 2014

TodoricI6Vlasnik Agrokora Ivica Todorić u izjavi za slovenski Planet TV opovrgava da će izgurati slovenske dobavljače iz Mercatora.
– Trebamo partnere. Za njih ćemo otvoriti police, ali moraju biti konkurentni, poručuje Todorić.Iznimno je optimističan u pogledu budućnosti Mercatora.

– Neki govore da ću sve uništiti, a napravit ćemo čudo. Mercator će u kratkom roku postati najmoćniji i najuspješniji trgovac u regiji, rekao je Todorić.

Smatra da je preuzimanje Mercatora pravi potez i odlična stvar.

– Trgovci u regiji su premali, bez udruživanja ne možemo konkurirati globalnim igračima, izjavio je vlasnik Agrokora.

Tvrdi da otpuštanja u Mercatoru neće biti jer, kaže, u Agrokoru je i nedavno zaposlio novih 350 radnika. U uspjeh svog konglomerata nimalo ne sumnja. Zato je, kaže, i išao u ovakav rizik.

– Za ovo sam riskirao svoj novac. Ako ne uspijem, izgubit ću sve, zaključuje Todorić.

Koncern Agrokor kupio je većinski udio u Mercatoru za ukupno 544 milijuna eura. Od toga se 324 milijuna eura odnosi na stjecanje stopostotnog vlasništva, 200 milijuna eura za smanjenje financijskih obaveza Mercatora, a 20 milijuna za operativno financiranje tekućeg poslovanja Mercatora.Dvije će kompanije zajedno ostvarivati gotovo 7 milijardi eura godišnjeg prihoda, zapošljavati više od 64.000 ljudi, te biti vodeća tvrtka u sektoru maloprodaje i proizvodnje hrane u regiji i šire. (Kliker.info-Seebiz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku