hamburger-icon

Kliker.info

Tillerson kod Putna u Moskvi : “Veoma je nizak nivo poverenja između dvije države”

Tillerson kod Putna u Moskvi : “Veoma je nizak nivo poverenja između dvije države”

12 Aprila
21:25 2017

SAD i Rusija su se dogovorile da zajedno rade na međunarodnoj istrazi o eventualnom hemijskom oružju upotrebljenom u Siriji, prenosi AP.

Američki državni sekretar Rexs Tillerson izjavio je nakon razgovora sa ruskim predsjednikom Putinom kojima je prisustvovao i ruski šef diplomatije Sergej Lavrov, da postoji nizak nivo povjerenja između Moskve i Washingtona.

“Veoma je nizak nivo poverenja između dvije države”, rekao je Tillerosn na konferenciji za novinare poslije razgovora i dodao da dvje najveće nuklearne sile na svijetu ne mogu da imaju ovakve odnose.

Tillerson je rekao da će biti formirane radne grupe koje će raditi na unapoređivanju američko-ruskih odnosa i utvrđivanju problema.

Lavrov je rekao da su se Moskva i Washngton  dogovorili da je potrebno da UN istraže eventualno korišćenje hemijskog oružja u Siriji.

On je rekao da Rusija smatra da nema potrebe usvajati rezoluciju SN UN o napadu u Siriji dok se ne okonča istraga.

Ruški sef diplomatije je naveo da bi predsjednik Rusije Vladimir Putin mogao da obnovi vojnu vruću liniju sa SAD, ukoliko se Washington  fokusira na borbu protiv Islamske države i drugih ekstremističkih grupa.

Tillerson i Lavrov sastali su se danas sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinomm, a sastanak je trajao gotovo dva sata kako bi razmotrili da li mogu da poprave međusobne odnose, navodi američka novinska agencija.

Do susreta Putina i Tillersona je došlo nakon mnogih neizvjesnosti, a Peskov je ranije danas izjavio da će Putin primiti šefa State departmenta  i Lavrova ukoliko oni budu smatrali razumnim da ga brifuju o ishodu svojih današnjih razgovora, prenio je TASS.

(Kliker.info-B92)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku