hamburger-icon

Kliker.info

Tihićev izbor : Mustafa Mujezinović premijer Vlade FBiH?

Tihićev izbor : Mustafa Mujezinović premijer Vlade FBiH?

10 Juna
06:29 2009

Mustafa Mujezinović, bivši premijer Kantona Sarajevo i ambasador BiH u Maleziji, kandidat je za premijera Federacije BiH i najvjerovatniji izbor predsjednika SDA Sulejmana Tihića za tu funkciju, potvrđeno je jučer "Dnevnom avazu" iz više izvora.
Nije gotovo                                         Kako saznajemo, Mujezinović je prihvatio Tihićevu ponudu da naslijedi Nedžada Brankovića. – Da, tačno je da smo razgovarali i da mi je to ponuđeno. U ova dva dana razgovarao sam sa Tihićem. Pitao me da li sam spreman prihvatiti premijersko mjesto i rekao sam da jesam – kazao je jučer Mujezinović za naš list. Prema njegovim riječima, on se odazvao pozivu iz istih motiva koje je imao i 1992. godine, sa željom da pomogne državi kada joj je potrebno. – Imam dosta iskustva u privredi, državnoj upravi, diplomatiji, tržištu kapitala i vjerujem da to mogu i znam iskoristiti. Rano je govoriti o planovima, jer nije sve gotovo. Ali, da nemam ideje sigurno ne bih prihvatio ponudu – rekao je Mujezinović. Predsjednik SDA jučer nije bio dostupan za komentar ove informacije, ali nezvanično, on je svojim saradnicima javio da će Mujezinović biti njegov prijedlog stranačkom Predsjedništvu, što nam je potvrđeno iz više različitih izvora.

Ključni saradnik                 Tihić je posljednjih dana bio u intenzivnim konsultacijama i razgovarao s više osoba, među kojima je i Amir Zukić iz "VGT osiguranja", a ranije je razgovarao s aktuelnim doministrom finansija Fuadom Kasumovićem, biznismenom Fadilom Novalićem i drugima. No, konačan izbor je, čini se, pao na Mujezinovića koji je u posljednje vrijeme blizak Tihiću i bio mu je jedan od ključnih saradnika u pretkongresnim aktivnostima.
 
Selman potvrdio pisanje "Avaza"             
Premijer Srednjobosanskog kantona Salko Selman uoči jučerašnjeg zasjedanja Skupštine SBK na brojne upite novinara, ali i zastupnika o mogućnosti da postane premijer Vlade FBiH odgovarao je da je "sve pojašnjeno u jutrošnjim novinama", aludirajući na jučerašnji tekst u našem listu u kojem smo objavili da je on bio kandidat, ali da se od toga odustalo. – Tačno je da je meni prvom ponuđena funkcija premijera FBiH – kazao nam je kratko Selman. (Kliker.info-Dnevni avaz)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku