hamburger-icon

Kliker.info

Teslić, Beč : Jasmina Kokić otela i mučila ljubavnicu bivšeg muža

Teslić, Beč : Jasmina Kokić otela i mučila ljubavnicu bivšeg muža

19 Juna
05:27 2009

U Zemaljskom sudu u Beču prekjučer poslije podne počelo je suđenje Jasmini Kokić iz Teslića koja je optužena da je zajedno sa svojim rođakom Mirzetom Bašićem otela i svjerski mučila Sanju Stanić. Suđenje je izazvalo veliku pozornost evropske javnosti s obzirom da se radi o nevjerovatnom slučaju. Šta je uradila 31-godišnja Jasmina Kokić?

Uhapšen u Zenici

U noći između 14. i 15. aprila 2005. godine ona je s 53-godišnjim  Bašićem otela svoju vršnjakinju Sanju Stanić koja je također iz Teslića, za koju je znala da je ljubavnica njenog bivšeg muža Elvira Kokića.Nakon otmice, Jasmina je nekoliko sati u Bašićevom automobilu mučila i tukla Sanju, posipala po njenom tijelu kiselinu da bi joj na kraju u usta sasula deterdžent za čišćenje WC-a. Sanja je izgubila svijest, a Jasmina i Mirzet su bili uvjereni da je podlegla pa su je izbacili iz automobila. Sve to odigravalo se u blizini kasarne na Manjači.Sutra ujutro unakaženu Sanju pronašao je  vojnik Dejan Borovčanin iz Banjaluke. Zajedno s drugim vojnicima prebacio je do banjalučke bolnice gdje su joj ljekari u zadnji čas spasili život. Jasmina i njen rođak u to vrijeme već su bili u Austriji.

Ona, naime, ima austrijsko državljanstvo pa je sve do sada bila nedostupna pravosudnim organima naše zemlje. Zbog toga je njen slučaj proslijeđen austrijskim vlastima i prije dva mjeseca je uhapšena u Beču.Mirzet Bašić je nakon zločina, nekoliko mjeseci boravio u Austriji i onda se vratio u BiH. Uhapšen je 2. novembra 2005. u Zenici, a 6. jula 2006. Okružni sud u Banjaluci osudio ga je na osam godina robije.Prema onome što piše u optužnici, Jasminka Kokić je smislila kako će se osvetiti Sanji zato što je bila u ljubavnoj vezi s njenim bivšim mužem Elvirom Kokićem. S Bašićem je iz Beča došla u Jelah automobilom kako bi pronašla Stanićevu. On je Sanju pozvao telefonom i zakazao joj sastanak kod restorana „Merlin“ uz obećanje da će joj obezbijediti posao u jednom butiku. Ništa ne sumnjajući, Sanja je ubrzo došla… Inače, Elvir i Jasmina bili su sudski razvedeni.

Deset operacija

 U Bašićevom automobilu odigravala se prava drama, a Jasmina je Sanji odmah kazala: „Želim te učiniti tako ružnom da te više nikada nijedan muškarac ne pogleda“. On je s nje skidao odjeću, a Jasmina ih je slikala i sa Sanjinog mobitela svom bivšem mužu odmah slala SMS poruke.- Kokićeva je natjerala da popije neke tablete od kojih se onesvijestila, a zatim su je ona i Bašić palili otvorenim plamenom i posipali kiselinom od čega je dobila teške opekotine po licu, stomaku i grudima. Slomili su joj i gornju i donju vilicu, polomili joj nekoliko kostiju…Na kraju su je izbacili iz automobila u blizini kasarne na Manjači  Sanja Stanić je nakon dugog liječenja u banjalučkoj bolnici imala više od deset operacija, ali i danas ima posljedice od zlostavljanja.Prekjučer, prvog dana suđenja u zemaljskom sudu u Beču, Jasmina Kokić je negirala kompletnu optužnicu i kazala da je za sve kriv njen rođak Mirzet Bašić. Zanimljivo je da je on na suđenju u Banjaluci za sve okrivio Jasminu Kokić uz tvrdnju da je bio žrtva njene bolesne ljubomore. Tada je ispričao da je Jasmina i njega mučila i da je čak automobilom prešla preko tijela nesretne Sanje Stanić.   (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku