hamburger-icon

Kliker.info

Tešanj obavijen tugom : Poginuli Halilovići imaju po dvoje maloljetne djece !

Tešanj obavijen tugom : Poginuli Halilovići imaju po dvoje maloljetne djece !

29 Januara
14:29 2015

Halilovici11Radnici koji su juče poginuli u stravičnoj nesreći u Sarajevu, kada se obrušila skela sa objekta u izgradnji u ulici Hiseta, Razim Halilović i Enes Halilović iz Tešnja iza sebe su ostavili po dvoje maloljetne djece.U ovom gradu su u šoku nakon pogibije sugrađana.Njihove komšije kažu kako dvojica Halilovića nisu bliski rođaci te da je i treći radnik koji je juče teško povrijeđen takođe Tešnjak Nevzet Halilović.

Razim Halilović, rekle su nam komšije, ima sina i kćerku koji pohađaju osnovnu školu, a Enes ima dvojicu sinova, jedan pohađa osnovnu, a drugi srednju školu.Povrijeđeni Nevzet Halilović ima troje djece. Srećom, on je van životne opasnosti i o njemu se brinu ljekari na Klinici za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Poginuli radnici već dugo rade za firmu Famus-gradnja, koja izvodi radove na objektu sa kojeg se juče obrušila skela. Neke njihove bivše kolege kažu kako su dvojica Halilovića slovili za dobre radnike.Nažalost, njihovom smrću porodice su izgubile supruga i oca, ali i nekoga ko je u kuću donosio novac i prehranjivao ih.

“Njihove supruge ne rade nigdje, domaćice su, tako da porodice sada ostaju bez prihoda. Njihova djeca nisu radno sposobna, tako da će vjerovatno biti u teškoj situaciji”, kazao je za Klix.ba jedan od njihovih komšija.U Tešnju kažu da još uvijek nije poznato kada će biti sahrana dvojici poginulih Halilovića.

(Kliker.info-Klix)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku