hamburger-icon

Kliker.info

Tatjana Đekanović i Amina Kajtaz zadovoljne svojim nastupima na Olimpijskim igrama !

Tatjana Đekanović i Amina Kajtaz zadovoljne svojim nastupima na Olimpijskim igrama !

06 Augusta
22:57 2016

Djekaj2Čast da prva predstavlja svoju državu na 31. ljetnim olimpijskim igrama u Rio de Janeiru imala je  streljačica Tatjana Đekanović.Devetnaestogodišnja Tatjana Đekanović, članica Streljačkog kluba Geofon iz Teslića, nastupila je u kvalifikacijama u disciplini gađanja zračnom puškom 10 m, u konkurenciji 51 prijavljene takmičarke i zauzela 35. mjesto.

“Još sam pod utiskom nakon gađanja. Da budem iskrena, plasmanom i rezultatom nisam toliko zadovoljna jer sam na treninzima u proteklih par dana dobro gađala. Možda je upravo to uticalo na moju psihu. Prije mene je nastupila pobjednica iz Kine, što je vjerovatno uz moje neiskustvo uticalo na konačan rezultat. Ali svakako nije katastrofa, onaj ko se razumije u streljaštvo zna da je on dovoljan i za finale”, rekla je naša Olimpijka Tatjana Đekanović nakon nastupa.

“Treba još puno da radim i trudim se da se dokažem. Sretna sam što sam imala priliku sa 19 godina da učestvujem na Olimpijskim igrama i najavljujem u budućnosti još puno dobrih rezultata, ovo je samo početak. Olimpijada je stvarno nešto posebno, svi mi čestitaju, a ja sam još uvijek zbunjena”, rekla je Tatjana.

Nakon Tatjane , prvog dana takmičenja nastupila je i plivačica Amina Kajtaz  u disciplini na 100 metara leptir.

Devetnaestogodišnja članica Plivačkog kluba Velež iz Mostara plivala je u drugoj kvalifikacionoj grupi, a isplivala je s vremenom 1:01.67 te u svojoj grupi bila 4. od osam takmičarki.

Vrijeme na 50 metara joj je bilo 28.48, stoga se Kajtaz nije uspjela kvalifikovati za polufinale, u koje je prošlo 16 takmičarki.

“Veoma sam zadovoljna rezultatom. Ovo je moje drugo najbolje vrijeme u ovoj sezoni. Ipak su ovo moje prve Olimpijske igre. Imala sam veliku tremu, ali ipak je na kraju ispao dobar rezultat. Nadam se da će mi ove Olimpijske igre biti jedno veliko iskustvo”, izjavila je nakon nastupa naša Olimpijka Amina Kajtaz.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku