hamburger-icon

Kliker.info

Tajno snimana, Trumpova sestra tvrdi : “On nema nikakve principe. Sve što želi je da se dopadne svojoj bazi glasača”

Tajno snimana, Trumpova sestra tvrdi : “On nema nikakve principe. Sve što želi je da se dopadne svojoj bazi glasača”

24 Avgusta
04:23 2020

Marian Trump Barry, bivša sudinica  apelacionog suda i starija sestra američkog predsjednika iznijela je veoma kritičko mišljenje o svom mlađem bratu u razgovoru koji je tajno snimila njena bratanica, Mary  Tramp, a čije je dijelove objavio Washington Post

“Sve što želi je da se dopadne svojoj bazi glasača”, rekla je Barry u tom razgovoru.

Mary  Trump je nedavno objavila knjigu u kojoj kritikuje svog strica i njegov pogled na život, na osnovu svog iskustva odrastanja u porodici Trump.

“On nema principe. Nikakve. Nikakve”, rekla je sada 83-godišnja Marian  o svom bratu, američkom lideru, tokom 15 sati razgovora koje je njena bratanica tajno snimala.

 

Washington Post , koji je dio snimaka objavio u subotu uveče, piše da je tražio komentare o snimcima od Marian Trump Barry i zvaničnika Bijele kuće u petak i subotu, ali nije dobio odgovor.

Nakon što je Post objavio gledišta Marian Trump Barry, predsjednik je u subotu uveče saopštio: “Svakog dana izlazi nešto novo, koga je briga. Nedostaje mi brat, i nastaviću da vrijedno radim za dobrobit Amerikanaca. Ne slažu se svi ali rezultati su očigledni. Naša zemlja će uskoro biti jača nego ikada ranije!”

Šef osoblja Bijele kuće Mark Meadows u programu “Fox News Sunday” je komentarisao snimak: “Svakog dana, novi politički napad.”

 

Snimak koji je objavio Washington post  odnosi se na ranije vrijeme Trumpovog predsjedništva, kada je pokušao da spriječi hiljade ilegalnih imigranata da uđu u Sjedinjene Države preko meksičke granice, i na neko vrijeme razdvojio djecu od roditelja.

“Bože, ako si religiozna osoba, želiš da pomažeš ljudima – ne da ovo radiš”, rekla je Marian . Sudija u penziji izjavila je kako je bila užasnuta ponašanjem svog brata kao predsjednika.

“Njegovi… tvitovi i laganje, o Bože”, rekla je. “Suviše sam slobodna, ali ti znaš. Mijenjanje priče. Nedovoljna priprema. Laganje.”

Marian barry  bila je ožalošćena zbog “toga što rade sa djecom na granici” i izjavila da njen brat “nije pročitao njenu argumentaciju” u sudskim slučajevima o imigraciji. U jednom slučaju, kritikovala je imigracionog sudiju što se nije sa poštovanjem odnosio prema tražiocu zahtjeva za azil.

“Šta je on čitao?”, pitala je Marry Trump svoju tetku. “Ne, on ne čita”, odgovorila je Marian .

 

U drugom dijelu razgovora koji je objavio vašingtonski dnevnik, Barry  je rekla svojoj bratanici: “Pogađa me ta neiskrenost, izvještačenost i surovost. Donald je surov.”

55-godišnja Marry Trump  izjavila je nedavno za Post da njen stric nije podoban za predsjednika i da planira da učini sve što je u njenoj moći da pomogne izboru demokrate Bidena.

Otac Marry Trump , Frank  Trump Junior, preminuo je 1981. godine od bolesti povezane sa alkoholizmom, kada je imala 16 godina. U svojoj knjizi: “Previše i nikad dovoljno: Kako je moja porodica stvorila najopasnijeg čovjeka na svetu”, pisala je da su se Donald Trump i njegov otac ružno ponašali prema njenom ocu.

Portparol Marry Trump , Chris Bastardi , izjavio je da je počela da snima razgovore sa Barry 2018, nakon što je zaključila da su njeni rođaci lagali o vrijednosti porodičnog imanja dvije decenije ranije, kada je Fred Trump  stariji, predsjednikov otac i glava porodice, preminuo.

Marry je vodila pravnu bitku oko porodičnog naslijeđa, pošto je njen dio nasljedstva prvobitno bio značajno manji nego što je očekivala, ali je spor riješen privatno 2001.

(Glas Amerike)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku