hamburger-icon

Kliker.info

Svjetska premijera »Hiljadarke« u Banovićima (Video)

Svjetska premijera »Hiljadarke« u Banovićima (Video)

11 Septembra
06:53 2015

banovici6U radničkom domu u Banovićima sinoć je  prikazan film “Hiljadarka” Nenada Đurića.Ovo je svjetska premijera Đurićevog filma rađenog u pridukciji Heft. Ujedno je i početak kino distribucije filma, koja se nastavljaju u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu i u svim  manjim mjestima u BiH.

Almir Sahinović, producent filma rekao je da će ovaj film biti prikazan i u malim općinama u BiH.  Radnički dom bio je premali da primi sve one kojoj su željeli pogledato film, a prije samog početka općina Banovići je organizovala i vatromet.

Publika je zaista uživala u filmu što je i potvrdio gromoglasni aplauz kojim su nagradili cijelu ekipu koja je radila na filmu.

Aida Bukva, bh. glumica koja igra glavnu žensku ulogu u filmu „Hiljadarka“ kazala je da je još u šoku nakom odličnog prijema publike u Banovićima.

“Nikad nismo mogli slagati, oni su dio ove priče sretna sam što su je doživjeli i prohvatili na pravi način” , kazala je Aida.

Film “Hiljadarka” svoju je pretpremijeru imao na 21. Sarajevo Film Festivalu u dupke punoj sali narodnog pozorišta u Sarajevu. Reakcije kritike i publike nakon projekcije su bile i više nego pozitivne.

Branislav Trifunović, Aida Bukva, Nikola Kojo, Milutin Mima Karadžić, Moamer Kasumović, Slaven Knezović, Vanesa Glođo, Željko Pervan, samo su neka od brojnih glumačkih imena koja se pojavljuju u novoj komediji hvaljenog reditelja Nenada Đurića.

(Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku