hamburger-icon

Kliker.info

‘Svjetlo na kraju tunela’ : Medicinska sestra iz New Yorka prva u SAD-u primila vakcinu za COVID-19

‘Svjetlo na kraju tunela’ : Medicinska sestra iz New Yorka prva u SAD-u primila vakcinu za COVID-19

14 Decembra
19:09 2020

Medicinska sestra iz New Yorka prva je osoba koja je primila vakcinu za COVID-19 u Sjedinjenim Američkim Državama, zemlji koja je najteže stradala u pandemiji korona virusa.

“Dali smo prvu vakcinu. Čestitke SAD-u, čestitke SVIJETU!”, napisao je na Twitteru predsjednik Donald Trump odmah nakon davanja vakcine, nešto prije 9:30 sati (15:30 sati po srednjoevropskom vremenu).

Medicinska sestra Sandra Lindsay koja se specijalizirala za intenzivnu njegu bolesnika, vakcinisana je pred kamerama u Jevrejskom medicinskom centru na Long Islandu, u četvrti Queensu, prenosi Hina.

Guverner New Yorka Andres Cuomo koji je gledao događaj putem videoveze, uputio joj je čestitku.

“Nadam se da će vama i vašim kolegama to dati osjećaj sigurnosti”, rekao je.

‘Svjetlo na kraju tunela’

Linsay se nasmiješila i nakon primanja injekcije rekla: “Dobro se osjećam. Nisam osjetila nikakvu razliku u odnosu na druge vakcine.”

Ovo vakcinisanje je označilo početak masovne kampanje širom zemlje kojom hara epidemija što nerijetko odnosi gotovo 2.500 života na dan, među više od 16 miliona zaraženih.

“Trebat će mjeseci prije nego vakcina dosegne kritičnu masu”, istaknuo je guverner. “Dakle, ovo je svjetlo na kraju tunela, ali taj tunel je dug”, dodao je, pozivajući Amerikance da i dalje poštuju preporuke zdravstvenih vlasti u vrijeme praznika.

(Kliker.info-AJB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku