hamburger-icon

Kliker.info

Svijet atletike u transu : Amel Tuka najbrži na mitingu Dijamantske lige u Monacu! (VIDEO)

Svijet atletike u transu : Amel Tuka najbrži na mitingu Dijamantske lige u Monacu! (VIDEO)

17 Jula
22:32 2015

Amel0012Rekorder Bosne i Hercegovine na 800 metara Amel Tuka u brilijantnoj utrci je večeras pobijedio na svom debitantskom nastupu na mitingu “Dijamantske lige” u Monacu.Sjajna utrka donijela je novi državni rekord 1,42:51 kojim je pokazao da se nalazi u odličnoj formi pred naredna takmičenja u ovom elitnom nadmetanju trenutno najboljih na svijetu.U izjavi za Fenu Amel Tuka je istakao da je večeras trčao za svoju dušu i sve one koje je poziv za nastup u Dijamantskoj ligi obradovao kao i njega.

– Hvala svima koji mi pomažu, ja sam ovo sam čekao godinama i dočekao. Hvala onima koji mi daju podršku i neka znaju da su dio ovog uspjeha. Ovaj rezultat je moj veliki uspjeh, ali i bosanskohercegovačke atletike. Trku sam istrčao u rangu najboljih, ali sam je zaista istrčao za svoju dušu. Sada moram da se skoncentrišem na treninge, da sa trenerom nastavim raditi i hvala bh.  medijima na podršci –  rekao je Tuka.

Trenerski tim našeg rekordera ističe da je Amel Tuka ispunio planirani rezultat, a nakon večerašnje utrke će nastaviti sa trenažnim procesom u Italiji.

(Kliker.info-Fena)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku