hamburger-icon

Kliker.info

Svetozar Pudarić : “Nemojmo dozvoliti da od nas naprave majmune koji nit’ vide, nit’ čuju, nit’ išta smiju da progovore” !

Svetozar Pudarić : “Nemojmo dozvoliti da od nas naprave majmune koji nit’ vide, nit’ čuju, nit’ išta smiju da progovore” !

30 Decembra
19:44 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPovodom jučerašnjeg pretresa prostorija portala Klix.ba oglasio se i potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Svetozar Pudarić. Naime, Pudarić je najoštrije osudio pretres redakcije portala Klix.ba i napad na slobodno novinarstvo u našoj zemlji. Pudarić .  je na svom Facebook profilu napisao kako ni tužilaštvo, a ni sud ne smiju biti iznad zakona i van morala.

“Pravo na zaštitu izvora informacija je neotuđivo pravo medija. Jednako kao što su mediji obavezni provjeriti autentičnost i vjerodostojnost onoga što objavljuju. Koristiti državnu prisilu za slamanje slobode govora jeste tiranija. Zanimljivo je da su novi tirani – sudije i tužioci – potpuno izvan društvene kontrole.

Ako dozvolimo svi mi zajedno da ovo što je učinjeno Klixu postane norma ponašanja pravosuđa, onda će od nas napraviti majmune koji nit’ vide, nit’ čuju, nit’ išta smiju da progovore”, napisao je Pudarić na svom FB profilu.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku