hamburger-icon

Kliker.info

Švedska pobjednik Eurosonga : Mans Zelmerlow oduševio publiku u Beču (Video)

Švedska pobjednik Eurosonga : Mans Zelmerlow oduševio publiku u Beču (Video)

24 Maja
09:04 2015

Mans11Mans Zelmerlow, predstavnik Švedske je svojoj zemlji donio pobjedu na Eurosongu 2015. Švedska je osvojila prvo mjesto sa 365 bodova ispred Rusije i Italije. Wiener Stadthalle večeras je bio centar svijeta za ljubitelje Eurosonga jer je u bečkoj dvorani održano finale 60. jubilarnog takmičenja za najbolju pjesmu Evrope. Od zemalja regiona na Eurosongu su učestvovale Srbija, Crna Gora, Albanija i Slovenija koje nažalost nisu uspjele ostvariti značajne rezultate.

Drugoplasirana je bila predstavnica Rusije Polina Gagarina koja je izvela pjesmu “A Million Voicess” i osvojila je 303 poena. Na trećem mjestu su sa 292 poena predstavnici Italije. Od 40 zemalja koje su glasale, bodove jedini nisu dobile Austrija i Njemačka. Predstavnik Švedske Mans Zelmerlow je otpjevao pjesmu “Heroes” i osvojio 365 bodova te je proglašen pobjednikom Eurosonga 2015. godine. Punim imenom Mans Petter Albert Sahlen Zelmerlow je rođen 13. juna 1986. godine. On je švedski pop pjevač i TV voditelj. Poznat je po učešću u emisijama Idol i Zaplešimo, a 2007. godine je snimio pjesmu “Cara Mia”.

Večerašnje takmičenje otvorila je predstavnica Slovenije Maraaya pjesmom “Here For You”, a zauzela je 14. mjesto sa 39 bodova. Od nama susjednih zemalja najbolji plasman izborila je Srbija koju je predstavljala Bojana Stamenov sa pjesmom “Beauty Never Lies” i osvojila 10. mjesto sa 53 boda.  Crna Gora koju je predstavljao Knez s pjesmom “Adio” se našla na 13. mjestu sa 44 osvojena boda. I predstavnica Albanije Elhaida Dani je nastupila na sceni u Wiener Stadthalleu. Ona je osvojila 17. mjesto sa 34 boda pjesmom I'm Alive.

(Kliker.info-agencije)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku