hamburger-icon

Kliker.info

Svečano otvoren Sajam gospodarstva u Mostaru : Izlaže oko 800 stotina izlagača iz 30 različitih zemalja

Svečano otvoren Sajam gospodarstva u Mostaru : Izlaže oko 800 stotina izlagača iz 30 različitih zemalja

02 Maja
15:34 2023

Svečano je otvoren Sajam gospodarstva Mostar, koji ove godine ima 24. izdanje.

O važnosti manifestacije i svemu što posjetioce očekuje u narednim danima govorili su direktorica Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik Vlade FBiH Nermin Nikšić, predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, te predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Sajam je otvorenim proglasila Galit Peleg, ambasadorica Izraela u Bosni i Hercegovini, zemlje ovogodišnjeg partnera ove međunarodne manifestacije. Svečanosti su prisustvovali i visoki predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt, te predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik.

“Želim poručiti da je ovaj Sajam jedan od prepoznatljivih brendova Mostara i Hercegovine i treba biti jedan od pokretača privrednog razvoja regije i države. Želim uspješan nastup na Sajmu svima, kao i ugodan boravak u našem gradu“, poručila je direktorica Sajma Dalfina Bošnjak.

Uz riječi dobrodošlice, predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto kazala je da je Sajam simbol predanosti razvoju privrede Bosne i Hercegovine i regiona.

“O tome svjedoče sve češća partnerstva sa međunarodnim korporacijama. Ovo nije događaj lokalnog karaktera. Riječ je o etabliranom događaju sa dugom poviješću. I manifestacija je to koja neprestano raste. Sajam je ogledalo našeg poduzetništva, poduzetništva žena, poduzetništva mladih… U Mostaru će se i ove godine susresti predstavnici institucija, kreativci, vizionari i tako stvoriti dugoročnu osnovu za povjerenje i dalju saradnju“, poručila je Krišto.

Nakon svečanosti, delegacije su krenule u obilazak sajamskog prostora, gdje će prisustvovati svečanom otvaranju Nacionalnog štanda Izraela. Na Sajmu inače izlaže oko 800 stotina izlagača iz 30 različitih zemalja, a robe i usluge izložene su na 30.000 kvadratnih metara sajamskog prostora. Tokom sajma planirano je niz bilateralnih susreta, konferencija i edukativnih radionica. Sajam će trajati do 6. maja.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku