hamburger-icon

Kliker.info

Sve ukazuje na zločin iz mržnje : Muslimanska zajednica u Queensu traži pravdu za ubijenog imama i njegovog prijatelja ! (Video)

Sve ukazuje na zločin iz mržnje : Muslimanska zajednica u Queensu traži pravdu za ubijenog imama i njegovog prijatelja ! (Video)

14 Augusta
08:25 2016

akonjee4Imam bangladeške džamije Al-Furqan u  New Yorku, 55-godišnji Mauluma Akonjee i njegov  bliski prijatelj i saradnik, 64-godišnji Thara Uddin, ubijeni su u subotu, nakon podne namaza u newyorškom naselju Queens.

Kako javljaju američki mediji, pozivajući se na policijske izvore  koji imaju uvid u snimke nadzornih kamera sa okolnih objekata, likvidirani su  pucnjima iz neposredne blizine u glavu, a napadač  se nakon mučke likvidacije udaljio pješice i još uvjek nije uhapšen.

“Ne postoji ništa u preliminarnoj istrazi koje bi pokazalo da  su žrtve napadnute zbog svoje vjere “, rekao je  za medije zamjenik inspektora lo0kalne policije Henry Sautner . Za razliku od policije, članovi bangladeške muslimanske zajednice nemaju nikakve dileme i smatraju da je ovo klasični zločin iz mržnje.

Zbog toga su se i okupili u subotu uveče  na mjestu zločina i zatražli pravdu za ubijenog imama i njegovog projatelja . Brojnim novinarskim ekipama i predstavnicima vlasti su kategorički izrazili svoj stav da je ubijeni imam bio miroljubiv čovjek koji apsolutno nije imao nikakav problen ni sa kim,  te da je u  vrijeme ubistva kod sebe imao poveću sumu novca koji  nije otuđen.

Identične stavove iznijeli su i predstavnici Vijeća za američko -islamske odnose , dok je predstavnica gradske vlade  Sarah Sayeed naglasila da razumije i opravdava zahtjeve lokalne muslimanske zajednice.

“Razumijem strah,osjećam ga i sama . Razumijem i bijes ,ali je u ovom momentu najvažnije da sprovedemo temeljitu  istragu   “, istakla je Sayeeed, savjetnica gradonačelnika New Yorka , zadužena sza saradnju i odnose sa muslimanskim zajednicama u najvećem gradu Amerike.

(Kliker.info)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku