hamburger-icon

Kliker.info

Švarc-Šiling produžio zabranu raspolaganja državnom imovinom

Švarc-Šiling produžio zabranu raspolaganja državnom imovinom

01 Oktobra
03:53 2006

Izmjenama i dopunama državnog i entitetskih zakona o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom, visoki predstavnik  produžio je do kraja maja naredne godine trajanje privremene zabrane, koja je prvobitno donesena 18. marta 2005. godine.
 "Visoki predstavnik je poduzeo mjere kako bi produžio privremenu zabranu, s obzirom da Komisija za državnu imovinu još uvijek nije izradila neophodni zakon kojim će se regulirati prava i obaveze nad državnom imovinom na svim nivoima vlasti. Dok ovaj zakon ne bude usvojen, neophodno je osigurati da prava vlasništva nad javnom imovinom ne budu narušena evenutalnom prodajom prije njegovog usvajanja", navodi se u današnjem saopćenju Ureda visokog predstavnika (OHR).
Privremena zabrana sada predviđa i izuzeće za imovinu prenesenu na institucije BiH u svrhu odbrane, u skladu sa procedurama definiranim u Zakonu o odbrani BiH.
Odluka visokog predstavnika će osigurati da se ova imovina prodaje samo u okviru odgovarajućih propisa, te će omogućiti Komisiji za državnu imovinu da uradi svoj dio posla, sigurna da ova imovina neće biti rasprodana. Odluka će, također, osigurati neometanu implementaciju reforme odbrane.
OHR poziva Komisiju za državnu imovinu da ispuni svoj mandat i izradi potrebni zakon, koji bi relevantne parlamentarne skupštine trebale usvojiti u narednih šest mjeseci, kaže se u saopćenju. (Onasa)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku