hamburger-icon

Kliker.info

Suzana Rađen -Todorić : Riješiti slučaj ili dati ostavke

Suzana Rađen -Todorić : Riješiti slučaj ili dati ostavke

27 Augusta
16:14 2018

Suzana Rađen-Todorić, urednica informativnog programa BN Televizije kaže za “Oslobođenje” da su šokirani i uznemireni napadom na novinara Vladimira Kovačevića, a posebno načinom na koji je napadnut.

“Sam napad govori da je, po svemu sudeći, ciljani zadatak bio da ubiju Vladimira. Zbog toga, uređivački kolegijum, poziva MUP RS da što prije reaguje i riješi ovaj slučaj. Ukoliko to nisu u stanju neka onda podnesu ostavke”, naglašava Rađen-Todorić.

Prema njenim riječima, BN televizija, ukoliko to mogu svojim radom, neće dozvoliti da ovo ostane neriješen i nekažnjen slučaj napada na novinare.

“Podsjećamo, već duži period se sa najvišeg vrha vlasti u RS stvara atmosfera linča ne samo prema novinarima BN Televizije nego svim novinarima koji nisu pod kontrolom vlasti Milorada Dodika.

Više puta smo upozoravali da verbalni napadi i etiketiranja koja s te strane dolaze, a kojima smo gotovo svakodnevno izloženi predstavljaju ogromnu opasnost i tražili smo da se s tim prestane, ali nažalost, bezuspješno”, tvrdi Rađen-Todorić.

Smatra da su saopštenja, kojima su najviši zvaničnici osudili napad na Vladimira Kovačevića i više nego licemjerna.

“Od njih ne tražimo saopštenja već stvaranje uslova u kojima možemo slobodno i bez pritiska raditi”, zaključuje urednica BN televizije.

Na kraju je dodala da je ovo napad na svakog novinara i slobodu govora kao temelj demokratskog društva, te očekuje snažnije reagovanje novinarske zajednice u cijeloj BiH, jer kaže, čini joj se da je ovo posljednja prilika da spasimo i novinarstvo i dostojanstvo naše profesije.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku