hamburger-icon

Kliker.info

Susret Čović-Švarc-Šiling: Novi Ustav BiH do juna naredne godine

Susret Čović-Švarc-Šiling: Novi Ustav BiH do juna naredne godine

28 Augusta
20:44 2006

Predsjednik HDZBiH dr. Dragan Čović i glavni tajnik HDZ BiH dr. Nevenko Herceg razgovarali su danas u Mostaru sa visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Švarc-Šilingom (Christianom Schwarz Schilling) i njegovim suradnicima.

U dvosatnom razgovoru predsjednik HDZBiH i visoki predstavnik razgovarali su o aktualnom političkom stanju u Mostaru, nacrtima Zakona o visokom obrazovanju i javnom RTV sistemu u BiH, predstojećim oktobarskim Općim izborima, izboru hrvatskog člana Predsjedništva BiH, izmjenama Ustava BiH i problemima mladih ljudi u BiH.

Kada je riječ o situaciji u Gradu Mostaru, razmatrana su pitanja koja su direktno povezana za gradski budžet,  natječaj oko postavljanja državnih službenika u Gradskoj upravi, ujedinjenja dva mostarska komunalna poduzeća i status HRT-a Mostar.

Predsjednik Čović i visoki predstavnik u BiH Schwarz Schilling složili su se da treba hitno staviti na dnevni red Parlamenta BiH Zakon o visokom obrazovanju i Zakon o lijekovima u BiH, kao i to da nova parlamentarana većina nakon  Općih izbora 2006., iduće godine, usvoji novi Ustav BiH, završno sa mandatom OHR-a 30. maja 2007. godine.

(Kliker.info)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku