hamburger-icon

Kliker.info

Superfinale u beogradskoj Kombank areni : Amel Ćurić pobjednik X Factora!

Superfinale u beogradskoj Kombank areni : Amel Ćurić pobjednik X Factora!

22 Juna
01:34 2015

Amelx11Amel Ćurić pobjednik je muzičkog takmičenja X Factor Adria. Predstavnik BiH je u superfinalu u beogradskoj Kombank areni osvojio publiku regiona svojim fenomenalnim nastupima. Prvo izvedbom pjesme “It's My Life” od grupe Jon Bon Jovi, kojom je zaslužio prolaz u drugi krug, a onda i “Lošim vinom” Bijelog Dugmeta, te finalomu “Da te bogdo ne volim”, Bijelog Dugmeta, kojem je započeo, a potom trijumfalno završio nastup u X Factoru, ostvarivši svoj san da upravo sa tom numerom nastupi u finalu.

“Ne mogu da vjerujem da sam dva puta pobijedio na ovakvim takmičenjima. Hvala svima što su glasali”, rekao je nakon proglašenja pobjednika Amel, koji je na zadnjoj stepenici pobijedio Makedonca Bobija Mojsovskog.

Amel je posljednji nastupio oba puta, a nakon što je fenomenalno izveo “Loše vino”, autora Gorana Bregovića i Arsena Dedića i dobio ovacije publike, Željko Joksimović je komentarisao da je njegov najveći dobitak to što on nije imao pogrešan nastup ove sezone.

Gračanlija je prije jedanaest godina pobijedio na sličnom takmičenju koje je organizovala TV OBN. Tonči Huljić pozvao se na tu činjenicu, rekavši da bi se novi šou trebao nazvati “Pobijedite Amela”.

A Aleksandra Kovač dodala je da je sve što je Amelu potrebno za regionalni uspjeh jedna dobra pjesma.

“To nije problem. Otići ćemo u kafanu, a ti ćeš otpjevati meni”, Massimo, inače Amelov mentor na X Factoru.

Šlag na kraju

Zadnjom pjesmom, “Da te bogdo ne volim”, Amel je kako je rekao “uletio klizeći”. Naime, u prvom nastupu, Massimo ga je prekinuo u izvođenju ove pjesme ne dozvolivši mu da otpjeva drugi refren, a on je htio upravo to, “da ga podere”.

Nakon toga je Amel izjavio kako mu je san izvesti ovu pjesmu ponovo, u cjelosti, u finalu. i, san mu se ispunio, što je večeras potvrdio na sceni, govoreći kako je sve ispalo savršeno, jer prvi put to ne bi bilo to. Željko se na kraju zapitao:” Je li Brega ovo slušao?”

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku