hamburger-icon

Kliker.info

Super subota : Povratak Cruza, Trump pozvao Rubija da odustane, Sanders produžio nadu

Super subota : Povratak Cruza, Trump pozvao Rubija da odustane, Sanders produžio nadu

06 Marta
06:50 2016

cetvorka4444Uvjerljivom pobjedom u Louisiani i tijesnom u Kentuckyju, republikanski predvodnik  Donald Trump je nakon “super subote”  i dalje neriješiva briga establišmenta  vlastite partije koja nastoji da svoga kandidata  po svaku cijenu eliminiše iz utrke pošto smatraju da bi u konačnom okršaju sa bilo kojim od dva demokratska kandidata pretrpio neizbježan poraz.

Njihove nade malo je podgrijao senator Cruz koji je odnio ubjedljive pobjede u Kansasu i Mainu, što je prvi znak da pozivi stranačkog rukovodstva i masivne akcije iza scene donose i konkretne rezultate. U svakom slučaju dramatičan tok republikanskih predizbora ulazi u odlučujuću fazu pošto se očekuje da bi vrlo brzo senator Rubio mogao donijeti odluku da odustaje od predsjedničke utrke.

Na taj korak ga je sinoć, na  njegovoj Floridi, pozvao i Trump ,  poručivši mu da je vrijeme da prizna poraz , kako bi , nakon toga on i Cruz odmjerili snage , jedan na jedan.

Na drugoj strani, kod demokrata, situacija je jasnija, ali je pobjedama u Nebrasci i Kansasu, senator Berie Sanders produžio nadu da može nešto uraditi protiv favorizovane Hillary Clinton koja je ubjedljivo trijumfovala u Louisiani.

U utorak predizborni karavan seli u  Michigan, Mississippi, Idaho i  Hawaje, a potom,   15. marta,  na  red dolaze  dvije velike i možda ključne države,  Ohio i  Florida.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku