hamburger-icon

Kliker.info

Sunčica Anđić uoči izbora za Miss Kanade: Sarajevo mi daje snagu za uspjeh

Sunčica Anđić uoči izbora za Miss Kanade: Sarajevo mi daje snagu za uspjeh

02 Maja
16:09 2014

suncica21Sunčica Anđić (24) je rođena u Sarajevu, ali se zbog početka rata u Bosni i Hercegovini, kao i mnoge druge porodice, odselila zajedno sa roditeljima u Kanadu, gdje i danas živi i vrlo uspješno predstavlja Sarajevo, ali i cijelu BiH.Nedavno se prijavila na izbor za Miss World Kanade 2014, gdje je, prema nekim anketama, jedna od favoritkinja za osvajanje prvog mjesta nakon čega bi ovu zemlju predstavljala i na izboru za najljepšu djevojku svijeta.Ova rođena Sarajka u razgovoru za Anadolu Agency (AA) ističe kako se prijavila na ovo prestižno, ali i vrlo popularno takmičenje nakon što je shvatila da je na takmičenju vrlo važna unutrašnja ljepota osobe, način razmišljanja i pozitivan pogled na svijet.

Ističe da je za takmičenje aplicirala u julu prošle godine nakon čega je obavljena procedura da se uđe u uži krug, pa opet, kako kaže, dodatne aplikacije, intervjui i slikanje.”Prijavila sam se jer sam shvatila da je ovo takmičenje ne samo za vanjsku ljepotu nego i unutrašnju. U organiziciji učestvuje i ‘The Children's  Charity‘, organizacija koja prikuplja novac za djecu koja su bolesna, i tako im daje nadu i inspiraciju za život. Ja sam inače, mnogo vezana za djecu, djeca su naša budućnost i do nas je da im pružimo najbolji život. Da i oni budu još uspješniji od nas”, napominje ova djevojka porijeklom iz Bosne i Hercegovine.Inače, rođena Sarajka je završila Psihologiju i Sociologiju na prestižnom kanadskom Univerzitetu British Columbia (UBC), a nakon toga i odsjek za ljudske resurse na Univerzitetu Simon Fraser. U slobodno vrijeme, nastupa na modnim revijama, učestvuje kao statista na snimanju filmova i serija u Vankuveru.

Kako i sama kaže, uživa u vježbanju, jogi i plesu. Priča naš jezik, engleski, a koristi i francuski i španski jezik.Napominje da su njene najveće prednosti i aduti na izboru za Miss World Kanade 2014. to što je vrlo ambiciozna, ali i što uvijek ima pozitivno razmišljanje i unutrašnje psihičke kvalitete.”Moja abicioznost i upornost da pokažem sve svoje fizičke, ali i psihičke kvalitete su moja najveća prednost na takmičenju za Miss World Canada 2014. Žiri će ipak da odluči ko će to ponijeti krunu i pobijediti. Ja vjerujem u sebe i nadam se pobjedi”, kaže ova Bosanka.Inače, na njenom oficijelnom profilu izbora za Miss World Canada napisala je da sa sobom uvijek nosi dio Sarajeva, dajući tako do znanja da taj grad zauzima vrlo značajno mjesto u njenom životu, iako već više od 10 godina živi u Kanadi.

Napominje da je Sarajevo i BiH mjesto puno sjaja, ali i tragedije koja se tamo zbila.”Iako su prošle gotovo dvije decenije nakon mog odlaska iz Sarajeva, stalno se prisjećam strahota koje je donio jedan od najzloglasnijih modernih ratova u gradu koji je dio mene, a ja njega. U sebi nosim dio Sarajevo, ali i svih sjećanja koja su tako duboko urezana meni, što mi sve daje neku volju i strast da ovaj svijet učinim ljepšim i boljim”, navela je na oficijelnom profilu.Takođe, u razgovoru za AA dodaje kako svaki put kada posjeti Evropu svrati i do Sarajeva kako bi vidjela grad, svoje rođake i prijatelje.”Ja sam bila vrlo mlada kad sam napustila Sarajevo. Ali kad kod dolazim u Evropu, posjetim i Sarajevo jer je to moj rodni grad, uvijek je uz mene i daje mi snagu za uspjeh. Mnogo mi znači Sarajevo, jer tamo imam dosta rodbine i dobrih prijatelja”, ističe Anđić.Inače, takmičenje za Miss World Canada 2014. će se održati 11. maja. (Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku