hamburger-icon

Kliker.info

Sumnja u regularnost izbora : Tim Hillary Clinton prisustvovat će ponovnom prebrojavanju glasova u Wisconsinu

Sumnja u regularnost izbora : Tim Hillary Clinton prisustvovat će ponovnom prebrojavanju glasova u Wisconsinu

27 Novembra
03:04 2016
prebrojavanjeZastupnik kampanje Hillary Clinton rekao je u subotu da će prisustvovati novom prebrojavanju glasova u državi Wisconsin, nakon predsjedničkih izbora 8. studenoga na kojima je pobjedu odnio Donald Trump, javio je BBC.
Kandidatkinja Zelenih na američkim predsjedničkim izborima Jill Stein u petak je službeno podnijela zahtjev za ponovno prebrojavanje glasova s predsjedničkih izbora u državi Wisconsinu, koje bi, rekla je, trebalo početi “idući tjedan”. Ističe da su izborni stručnjaci utvrdili “‘statističke nepravilnosti’ koje potiču zabrinutost”.

Izborno povjerenstvo Wisconsina, na sjeveru Sjedinjenih Država, potvrdilo je da se “priprema za ponovno brojanje glasova” sukladno zahtjevu kandidatkinje Zelenih.Stein je zatražila i novo prebrojavanje u Michiganu i Pennsylvaniji, drugim dvjema državama u kojima je Trump osvojio tijesnu većinu.

Da bi novo prebrojavanje promijenilo ishod izbora, rezultat bi trebao u sve tri države ići u korist Clinton.

Glavni savjetnik Clintoničine kampanje Marc Elias rekao je da tim Hillary Clinton i vanjski stručnjaci “provode ekstenzivnu analizu izbornih rezultata, tražeći pokazatelje su u izbornom procesu postojale neovlaštene intervencije”.

Demokrati dovode u sumnju legitimnost izbora na kojima je njihova kandidatkinja Hillary Clinton osvojila dva milijuna glasova više od Trumpa, ali je izgubila zbog nedovoljnog broja elektorskih glasova.

Donald Trump je dobio 290 elektorskih glasova a Clinton 232.Wisconsin (10 elektora) je izgubila za 27.000 glasova a Pennsylvaniju (20 elektora) za 60.000. U Michiganu (16 elektora) razlika je bila 10.704 glasa, po još neslužbenim podacima.

(Kliker.info-Hina)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku