hamburger-icon

Kliker.info

Suljagić uzvratio Izetbegoviću : Bakir Izetbegović za Domovinu nije uradio ništa

Suljagić uzvratio Izetbegoviću : Bakir Izetbegović za Domovinu nije uradio ništa

04 Avgusta
14:45 2014

emirsrebrenica21Prije svega napad na mene nije napad iz SDA, nego napad kabineta Bakira Izetbegovića. Teške riječi koji se koriste u ovom saopštenju najbolje ilustriraju stanje svijesti koje tamo vlada. Na malo šta sam u svom životu ponosan, kao na vrijeme i rad koji sam uložio u Prvi mart, registraciju birača i koaliciju Domovina. Za nešto manje od dvije godine rada na koaliciji Domovina, sa Bakirom Izetbegovićem sam se sreo dva puta, oba puta u zgradi Predsjedništva BiH i to oba puta bez rezultata. Posljednji takav sastanak održan je prije dva mjeseca i na tom sastanku se Izetbegović obavezao na svu moguću podršku Prvom martu zajedno sa svim zainteresovanim institucijama. Njegov Kabinet nakon više od mjesec dana nije uspio organizovati ni inicijalni sastanak koji je bio dogovoren.

Na formiranju koalicije Domovina radio sam volonterski, nisam imao ništa od toga, kao ni Demokratska fronta – Željko Komšić, stranka čiji sam danas član, a koja nema nijednog kanididata na listama Domovine. Radom na koaliciji Domovina platio sam visoku ličnu cijenu koja je uključivala represiju MUP entiteta RS, krivične prijave koje su protiv mene podnosili visoki funkcioneri tog entitete uključujući i premijerku Željku Cvijanović, i to u vrijeme kada su je funkcioneri SDA pozivali na iftare. Za svo to vrijeme, Bakirovi kadrovi koji su učestvovali u pregovorima o koaliciji Domovina brinuli su se samo za sebe, mjesta na listama i svoje nove četveregodišnje mandate, a koje ne bi dobili da nije koalicije Domovina, jer za slučaj da je zaboravio, želim podsjetiti Bakira Izetbegovića, da je SDA izgubila izbore u entitetu RS 2010. godine. Ovako žučna reakcija Bakira Izetbegovića pokazuje da jedino moju kandidaturu doživljava kao ozbiljnu konkurenciju. Nakon ove reakcije očigledno je i to da je kandidatura Bakira Hadžiomerovića kukavičije jaje podmetnuto ljevici u BiH, a koja ima za cilj da Bakiru Izetbegoviću osigura još četiri godine u Predsjedništvu BiH, što se neće dogoditi, navodi se u saopštenju za javnost predsjedničkog kandidata Emira Suljagića. (Kliker.info)

Podijeli

2 0 komentara

 1. puka 59 - PRIMJER
  puka 59 - PRIMJER 04 Avgusta, 15:01

  VETERANI 317 SBBR HEROJ GRADA KOALICIJA ZAJEDNO ZA PROMIJENE DAJU PODRŠKU EMIRU KOJI SE DEMOKRATSKI – ARGUMENTOVANO BORI ZA BIH.POZDRAV DOMOVINI ZA PROMIJENE

  Odgovori
  • haja
   haja 05 Avgusta, 08:45

   @puka: kad su te to pustili s Domanovica?

   Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku