hamburger-icon

Kliker.info

Suljagić odgovorio Izetbegoviću : “Izetbegovićev apel je kukavičje jaje, ministri DF-a neće doći na sjednicu!”

Suljagić odgovorio Izetbegoviću : “Izetbegovićev apel je kukavičje jaje, ministri DF-a neće doći na sjednicu!”

09 Juna
00:46 2015

emirs11Emir Suljagić, član Predsjedništva Demokratske fronte u izjavi za Patriu, a nakon vanredne press konferencije Bakira Izetbegovića, lidera SDA na kojoj je pozvao ministre iz DF-a da dođu sutra na sjednicu Vlade FBiH i usvoje reformsku agendu, kazao da “ministri DF-a neće sutra doći na sjednicu Vlade FBiH”.- Bakir Izetbegović je posljednji koji nama može držati predavanja o reformama. Naši ministri su pokušali provesti najvažniju moguću reformu u ovoj zemlji, a to je okončavanje stranačke kontrole nad državnim preduzećima i vidjeli smo kako je to prošlo. Odgovor Bakira Izetbegovića i SDA je bio da nas zajedno s HDZ-om i Draganom Čovićem brutalno preglasaju – kaže Suljagić.

On je dodao da isto onako kako su usvojili Uredbu o imenovanju upravljačkih struktura u javnim kompanijama bez glasova DF-a neka usvoje i tu reformsku agendu.

– Mi smo opoziciona stranka i kada ta agenda ili bilo koji njeni elementi dođu u Parlament FBiH tada ćemo razmotriti i podržati je u onoj mjeri u kojoj je od koristi građanima BiH. Jer, mi smo stranka koja je odgovorna prije svega građanima BiH – istakao je Suljagić, dodajući da se  koristi i ovom prilikom da pozove premijera Vlade FBiH Fadila Novalića da odmah krene u proces traženja nove većine ili da podnese ostavku, pošto se ova većina raspala zbog njegove bjelodane spremnosti da čini nezakonitosti u radu Vlade FBiH koju u DF-u nismo mogli ni željeli trpiti, jer su građani BIH i odgovorni su pred zakonom.

– Ovo je vrlo providan pokušaj, cijela ta stvar s varednom press konferencijom je kukavičje jaje. Od zadnjih 25 godina SDA je na vlasti 23 i Izetbegović je u SDA svih 25 godina i za reformsku agendu je bilo jako puno vremena. Ono što građani ove zemlje treba da znaju jeste da je ovo još jedno kukavičje jaje i pokušaj SDA da odgovornost za svoj nerad odnosno korupciju i kriminal u vlastitim redovima svali na nekog drugog – potcrtao je Suljagić.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku