hamburger-icon

Kliker.info

Suljagić: Bošnjacima pripremaju geto, bez prava glasa će ostati 70 hiljada nesrba

Suljagić: Bošnjacima pripremaju geto, bez prava glasa će ostati 70 hiljada nesrba

21 Januara
17:27 2014

U1 foto - MP - emir suljagic petak, 24. januara, ove godine na dnevnom redu sjednice Doma naroda naći će se Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana Bosne i Hercegovine (po hitnom postupku) od 17. jula 2013. godine.

Emir Suljagić, koordinator Koalicije “Prvi mart” izjavio je za Anadoliju da će eventualno usvajanje omogućiti policiji entiteta RS-a da administrativnim putem dovrši etničko čišćenje i genocid koji je započela u proljeće 1992. godine.

”Usvajanje Zakon o prebivalištu je prvi korak ka uspostavi administrativnog geta za Bošnjake i sve one koji hoće da žive sa njima, koji, naime, ne misle da je jedini način komunikacije sa Bošnjacima u ovoj zemlji otvaranje koncentracionih logora za njih”, rekao je Suljagić..

On je dodao da iza ovog zakona stoje isti oni koji koriste presudu Evropskog suda za ljudska prava u slučaju ”Sejdić-Finci” da uspostave treći entitet, odnosno ostvare ratne ciljeve Mate Bobana i tzv. ”Herceg-Bosne” – Evropska unija (EU), a u ovom konkretnom slučaju, rekao je Suljagić, Peter Sorensen.

”Zakon se može spriječiti tako što će bošnjački delegati u Domu naroda konačno pokazati malo kičme i odbiti da se pojave na sjednici ili naprosto bojkotirati ovu tačku dnevnog reda”, rekao je Suljagić.

Prva posljedica ovog Zakona o prebivalištu i boravištu državljana Bosne i Hercegovine, tvrdi on, bit će administrativno etničko čišćenje u RS-u, ali i u onim dijelovima FBiH gdje ”Dragan Čović misli da Bošnjaka ima previše”.

”Najmanje 70 hiljada građana nesrpske nacionalnosti u entitetu RS će ostati bez prava glasa. Dalje, očekujte desetine hiljada prekršajnih prijava, zbog takozvanog fiktivnog prijavljivanja koje će sada biti zakonski utemeljene. Dakle, to  je dovršenje posla koji su započeli Radovan Karadžic i Ratko Mladić. Ovaj put bošnjačkim rukama. Ono što naročito vrijeđa je to što su nas do sada SDP i SBB, a sada vjerovatno i SDA, ubijeđuju da je MUP RS nezavisna agencija za provođenje zakona, a ne institucija koja je sudjelovala u genocidu. I, eto, zbog čega su izginuli naši očevi: da njihovu žrtvu prodaju oni koji misle da je stranka važnija od države. A država je nama jedini garant fizičkog opstanka”, rekao je Suljagić.

Podijeli

Jedan komentar

  1. LOLA
    LOLA 24 Januara, 15:37

    Bog te pozivio i nagradio lijepim zdravljem i jos boljom pameti-ZIVIO nam SULJAGICU!

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku