hamburger-icon

Kliker.info

Sulejman Tihić: BiH će do 2010 biti efikasna i funkcionalna zemlja

Sulejman Tihić: BiH će do 2010 biti efikasna i funkcionalna zemlja

23 Septembra
01:19 2006

On je na javnoj tribini SDA kazao da je za realizaciju ovih ciljeva neophodno provesti ustavne promjene, te dodao kako se nada da će se tri naroda uspjeti dogovoriti u vezi sa ovim pitanjem.
Tihić očekuje da će BiH do 2010. godine postati članicom NATO-a i Evropske unije (EU), a ukoliko bude postignut koncenzus naroda BiH, i članicom Organizacije islamske konferencije (OIC).
"SDA će poslije izbora i dalje ostati ubjedljivo najjača politička su BiH i najjača nesrpska stranka u Republici Srpskoj (RS)", najavio je Tihić. Osporavajući stručnost analiza koje o tome govore, Tihić je kazao kako se ne slaže sa tvrdnjama da su vladajuće strukture u protekle četiri godine ispunile svega sedam posto datih obećanja.  Ovom prilikom on je podsjetio kako su nadležnosti koje su sa RS prenesene na državni nivo dobile saglasnost u Narodnoj skupštini RS, ocjenivši da je riječ o procesu u kojem entiteti slabe, a jača država. Potpredsjednik RS i kandidat SDA za ovu funkciju i u narednom mandatu Adil Osmanović kazao je kako očekuje pobjedu na izborima. "Unatoč tome što se SDA zalaže za ukidanje entiteta, od volje naroda zavisi kako će BiH biti organizovana", kazao je Osmanović i dodao da SDA kao politička stranka želi na legalan i legitiman način da participira u svim institucijama vlasti.  Na današnjoj tribini građanima su predstavljeni kandidati SDA sa liste izborne jedinice 1 za Narodnu skupštinu RS i Zastupnički dom Parlamenta BiH.

(Onasa)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku